27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăEconomieAutoBateriile de la mașinile electrice se vor putea încărca în 4 minute

Bateriile de la mașinile electrice se vor putea încărca în 4 minute

O companie de tip start-up din Marea Britanie ar fi găsit o metodă mai rapidă și eficientă pentru ca șoferii să-și încarce mașinile electrice.

Compania Nybolt, cu sediul în Cambridge, a dezvoltat o nouă baterie litiu-ion de 35 kWh pentru mașinile electrice care se încarcă de la 10% la 80% în puțin peste patru minute și jumătate în prima sa demonstrație reală de săptămâna trecută, conform unor informații furnizate de CNN.

Bateria are o viteză mai mare decât cele normale care au nevoie de aproximativ 20 de minute cu un încărcător rapid, cum ar fi un Supercharger Tesla (TSLA). De asemenea, este mult mai aproape de cele două minute necesare pentru a alimenta o mașină obișnuită cu benzină. 

Cercetările noastre extinse aici, în Marea Britanie și în SUA, au deblocat o nouă tehnologie de baterii care este pregătită și scalabilă chiar acum.

Sai Shivareddy, cofondatorul și CEO-ul Nyobolt

Cercetătorii de la Nyobolt lucrează de peste un deceniu, sub conducerea lui Clare Grey, cercetător în domeniul bateriilor de la Universitatea Cambridge, și Shivareddy, care urmat studiile la Cambridge. Designul lor este mai avantajos pentru că acesta nu generează mai puțină căldură. Prin această caracteristică sunt mai sigure, pentru că o baterie litiu-ion supraîncălzită poate lua foc și să explodeze.  Aceștia utilizează materiale care mai rapid al electronilor în baterie.  Capacitatea bateriei este de 35 kWh, în comparație cu cea de 85 kWh dintr-un vehicul electric american obișnuit.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttps://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...
Ultima oră
Pe aceeași temă