27.6 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSฤƒnฤƒtateConform unui studiu, Ozempic are efecte secundare devastoare! รŽศ›i poศ›i pierde vederea

Conform unui studiu, Ozempic are efecte secundare devastoare! รŽศ›i poศ›i pierde vederea

O nouฤƒ cercetare publicatฤƒ miercuri sugereazฤƒ cฤƒ Ozempic ศ™i medicamentele similare pot avea efecte secundare neaศ™teptate, scrie presa internaศ›ionalฤƒ.

Medicii din Massachusetts au descoperit o legฤƒturฤƒ รฎntre ingredientul activ al medicamentului, semaglutida, ศ™i un risc mai mare de apariศ›ie a unei afecศ›iuni rare care poate provoca orbire, numitฤƒ neuropatie opticฤƒ ischemicฤƒ anterioarฤƒ non-arteriticฤƒ (NAION).

Cu toate acestea, constatฤƒrile nu dovedesc o legฤƒturฤƒ de cauzalitate รฎntre cele douฤƒ, ศ™i sunt necesare mai multe cercetฤƒri pentru a afla cu siguranศ›ฤƒ, spun cercetฤƒtorii.

Studiul a fost realizat de oftalmologi de la Harvard Medical School ศ™i Mass Eye and Ear, un spital specializat รฎn probleme oftalmologice afiliat cu Harvard. Echipa a fost inspiratฤƒ sฤƒ investigheze legฤƒtura potenศ›ialฤƒ dupฤƒ ce au รฎntรขlnit trei pacienศ›i care au รฎnceput sฤƒ-ศ™i piardฤƒ vederea din cauza NAION, รฎn decurs de o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ.

Aceasta ar fi deja o situaศ›ie neobiศ™nuitฤƒ, deoarece NAION nu este foarte comun (estimฤƒrile sugereazฤƒ cฤƒ aproximativ 6.000 de cazuri noi apar anual รฎn SUA), dar toศ›i cei trei pacienศ›i luau ศ™i semaglutidฤƒ.

Ei au analizat dosarele medicale ale aproximativ 17.000 de pacienศ›i Mass Eye and Ear, datรขnd din 2017, cรขnd primul medicament pe bazฤƒ de semaglutid Ozempic a fost aprobat pentru utilizare ca tratament pentru diabetul de tip 2.

รŽn prezent, Ozempic este utilizat ศ™i ca medicament off-label pentru pierderea รฎn greutate, รฎmpreunฤƒ cu Wegovy, o versiune cu dozฤƒ mai mare de semaglutid aprobatฤƒ pentru obezitate. Semaglutida ศ™i medicamentele similare s-au dovedit a fi mult mai eficiente รฎn a ajuta oamenii sฤƒ piardฤƒ รฎn greutate decรขt dieta ศ™i exerciศ›iile fizice.

Reลฃea de trafic cu Ozempic vรขndut „pe sub mรขnฤƒ” รฎn Bucureศ™ti

รŽn urmฤƒ cu o lunฤƒ, รฎntr-un dosar de amploare privind falsificarea reศ›etelor pentru medicamente destinate tratamentului diabetului, inclusiv pentru Ozempic ศ™i alte produse similare utilizate ศ™i รฎn scopuri de slฤƒbire, autoritฤƒศ›ile au dispus mฤƒsuri preventive severe รฎmpotriva unor suspecศ›i implicaศ›i.

Tribunalul Bucureศ™ti a emis mandate de arest preventiv pentru nouฤƒ persoane ศ™i plasarea altor patru sub arest la domiciliu. Decizia a venit dupฤƒ o operaศ›iune coordonatฤƒ de Poliศ›ia Capitalei ศ™i Parchetul de pe lรขngฤƒ Tribunalul Bucureศ™ti, care a demontat o reศ›ea condusฤƒ de o asistentฤƒ medicalฤƒ de la o clinicฤƒ privatฤƒ din Bucureศ™ti.

Asistenta este acuzatฤƒ cฤƒ a falsificat sute de reศ›ete pentru medicamente compensate, inclusiv Ozempic, Rybelsus, Victoza ศ™i Trulicity. Aceste medicamente sunt esenศ›iale รฎn tratamentul diabetului, dar sunt utilizate ศ™i รฎn alte scopuri medicale, inclusiv pentru controlul greutฤƒศ›ii.

Procurorii au subliniat gravitatea acuzaศ›iilor, contestรขnd hotฤƒrรขrea judecฤƒtorilor privind plasarea a patru inculpaศ›i sub arest la domiciliu, pentru a asigura continuarea anchetei fฤƒrฤƒ riscuri de influenศ›are a probelor sau de evaziune.

Medicamentul nu va mai fi disponibil pe piaศ›a Romรขneascฤƒ sub formฤƒ injectabilฤƒ, de la 1 august, รฎnsฤƒ poate fi gฤƒsit sub formฤƒ de comprimate orale, astfel รฎncรขt sฤƒ nu existe niciun impact negativ asupra pacienศ›ilor diabetici.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Adriean Videanu ศ™i soศ›ia, „pensionarii” de lux, prinศ™i la vamฤƒ cu bijuterii de peste jumฤƒtate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei ศ™i soศ›ia sa au fost opriศ›i รฎn aeroportul din Munchen, pentru cฤƒ nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

PSD vrea reducerea taxฤƒrii cu 5 procente pe salariile mici ศ™i medii. Cรขศ›i bani ar rฤƒmรขne รฎn buzunarele romรขnilor

Ministrul Adrian Cรขciu a declarat cฤƒ mฤƒsura ar duce la creศ™terea puterii de cumpฤƒrare a romรขnilor ศ™i la competitivitatea companiilor Ministrul investiศ›iilor ศ™i proiectelor europene,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ