17.7 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒOp & EdEste Trump รฎn pragul Casei Albe?

Este Trump รฎn pragul Casei Albe?

รŽn urmฤƒ cu cรขteva zile, preศ™edintele Joe Biden ศ™i fostul preศ™edinte, Donald Trump s-au รฎntรขlnit la Atlanta, pentru o dezbatere prezidenศ›ialฤƒ. Dupฤƒ eveniment, cei mai mulศ›i observatori s-au concentrat foarte mult pe performanศ›a aparent slabฤƒ a lui Biden, acordรขnd, รฎn acelaศ™i timp, mult mai puศ›inฤƒ atenศ›ie multor neadevฤƒruri ศ™i exagerฤƒri ale lui Trump.

ศ˜i acum, unii susศ›inฤƒtori ai lui Biden sperฤƒ cฤƒ acesta va renunศ›a la cursฤƒ ศ™i un alt candidat รฎl va รฎnlocui.

Cu toate acestea, รฎntrebarea rฤƒmรขne: performanศ›a lui Biden รฎn dezbateri se va dovedi fatalฤƒ, iar Trump este deja รฎn pragul Casei Albe?

Spre dezamฤƒgirea multor democraศ›i, Donald Trump, care a apฤƒrut รฎn studio, nu a fost nici pe departe la fel de nemulศ›umit, precum รฎn mitingurile sale ศ™i รฎn unele interviuri de televiziune. Din nefericire pentru Biden รฎnsฤƒ, candidatura sa a fost aruncatฤƒ รฎntr-o criticฤƒ simplistฤƒ, aceea cฤƒ este prea bฤƒtrรขn, pentru a fi preศ™edinte. Biden a interpretat greศ™it problema cea mai popularฤƒ, avortul, รฎn timp ce Trump a trรขmbiศ›at tema imigraศ›iei.

รŽntrebarea multor minศ›i este care Trump ศ™i care Biden va apฤƒrea, รฎn realitate?

Ar fi Trump bฤƒtฤƒuศ™ul, tipul care a urmฤƒrit-o pe Hillary Clinton pe scenฤƒ รฎn 2016 ศ™i care a strigat ศ™i l-a รฎntrerupt constant pe Biden รฎn 2020? ศ˜i, dupฤƒ aceastฤƒ dezbatere, ar fi tipul ale cฤƒrui discursuri se รฎndreaptฤƒ spre non-probleme despre hot dog, pericolul bฤƒrcilor electrice ศ™i frica de rechini? Sau ar fi un Trump reศ›inut ศ™i, รฎn mare parte, coerent, care รฎncearcฤƒ sฤƒ-i convingฤƒ pe alegฤƒtorii indeciศ™i, cฤƒ meritฤƒ sฤƒ se reinstaleze la Casa Albฤƒ?

รŽntrebarea pentru Biden este, dacฤƒ acordฤƒ sau nu crezare atacurilor asupra vรขrstei sale. โ€žJoe adormitโ€, aศ™a cum รฎi place lui Trump sฤƒ-l numeascฤƒ, ar arฤƒta sau ar fi โ€žadormitโ€? Ar confunda numele, datele ศ™i locurile? S-ar รฎmpiedica รฎn drum spre podium?

Donald Trump, care a petrecut luni de zile denigrรขnd presupusul declin mental al lui Joe Biden, รฎศ™i reformeazฤƒ strategia, dupฤƒ recenta dezbatere prezidenศ›ialฤƒ. Trump pare dornic sฤƒ evite sฤƒ calce pe controversa care se รฎnvรขrte รฎn jurul preศ™edintelui Biden.

Alegerile americane din 2024 au promis sฤƒ fie alegeri ca nicฤƒieri altundeva. Da, au doi candidaศ›i principali cu probleme. โ€žAdormitulโ€ Biden ศ™i politica sa externฤƒ dezastruoasฤƒ ศ™i Trump care e condamnat cu 34 de acuzaศ›ii de infracศ›iuni pentru falsificarea รฎnregistrฤƒrilor comerciale. Politica americanฤƒ este acum รฎn ape neexplorate.

Cu 34 de infracศ›iuni este Trump gata sฤƒ pฤƒศ™eascฤƒ la Casa Albฤƒ? Puriศ™tii istorici spun cฤƒ da, arฤƒtรขnd cazul lui Eugene V. Debs. El a candidat pentru preศ™edinศ›ie din รฎnchisoare, รฎn 1920, dupฤƒ ce a fost condamnat pentru criticarea recrutฤƒrii militare, รฎn timpul Primului Rฤƒzboi Mondial.

Impactul condamnฤƒrii lui Trump asupra cursei prezidenศ›iale este o รฎntrebare deschisฤƒ. Iar atmosfera politicฤƒ otrฤƒvitoare, va รฎneca ศ™i mai mult discuศ›ia asupra problemelor din procesul de campanie.

Deci, dacฤƒ cineva sperฤƒ cฤƒ alegerile din 2024 vor produce, รฎn cele din urmฤƒ, o dezbatere atentฤƒ ศ™i aplicatฤƒ, cu privire la SUA, va fi dezamฤƒgit. Credeศ›i cฤƒ se va discuta, dacฤƒ SUA ar trebui sฤƒ facฤƒ mai mult sau mai puศ›in pentru a ajuta Ucraina, sฤƒ sprijine sau sฤƒ se opunฤƒ campaniei militare a Israelului รฎn Gaza? Se va dezbate รฎn spaศ›iul public, dacฤƒ SUA trebuie sฤƒ aibฤƒ o abordare mai curajoasฤƒ sau mai conciliantฤƒ faศ›ฤƒ de China sau cum se va forma relaลฃia SUA cu Europa? Nicidecum! Sunt subiecte pentru analiศ™ti.

Unii americani cred cฤƒ Trump ar putea avea o altฤƒ ศ™ansฤƒ de a fi preศ™edinte, pentru cฤƒ ar plฤƒnui un al doilea mandat agresiv. Trump a atins o serie de subiecte care sunt factori importanศ›i pentru alegฤƒtori รฎnainte de noiembrie, cum ar fi deportarea imigranศ›ilor, avortul, criminalitatea ศ™i graniศ›ele SUA – Mexic. Trump a fฤƒcut, de asemenea, comentarii uimitoare despre violenศ›a politicฤƒ, folosirea armatei รฎmpotriva civililor ศ™i despre multiplele dosare penale รฎmpotriva lui.

Se pare รฎnsฤƒ cฤƒ biroul Oval รฎl aศ™teaptฤƒ, iar multe dintre problemele relaศ›iilor internaศ›ionale vor cฤƒpฤƒta alte valenศ›e.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ