20.8 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn mort și șase răniți în urma unui atac cu rachete rusești...

Un mort și șase răniți în urma unui atac cu rachete rusești asupra orașului ucrainean Dnipro

O rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială cu nouă etaje în orașul Dnipro din centrul Ucrainei, omorând cel puțin o persoană și rănind alte șase, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a avertizat că numărul morților va crește probabil, deoarece mai multe persoane au rămas blocate în clădirea în care patru etaje superioare s-au prăbușit în urma atacului.

O fotografie publicată de guvernatorul Serhiy Lysak pe aplicația de mesagerie Telegram și alte imagini difuzate pe rețelele de socializare au arătat o clădire grav avariată, din care ieșea fum dintr-o gaură deschisă în etajele superioare.

Printre răniți s-a numărat și un bebeluș de 7 luni, a adăugat Lysak. Trei persoane erau în stare gravă.

Președintele Volodymyr Zelenskiy a făcut apel la aliații Ucrainei să sporească livrările de apărare aeriană pentru a ajuta armata să intercepteze atacurile aeriene regulate ale Rusiei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Continuă consultările pe tema calendarului alegerilor. Concluziile după prima zi

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, continuă în această dimineaţă consultările cu partidele politice pe tema datei de organizare a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare.Şeful Executivului...

După dezbaterea Trump – Trămpălău, democrații caută un candidat surpriză. Șansa PSD – PNL să-l reșapeze pe Cîrstoiu

Ilustrație: Marian Avramescu După disputa electorală televizată la CNN între Donald Trump și ceea ce s-a dovedit un trămpălău, democrații se gândesc să-și retragă...

România – Olanda 0-3. Tricolorii pleacă de la EURO 2024 cu fruntea sus!

Final de poveste pentru România! Tricolorii părăsesc EURO 2024 cu fruntea sus după înfrângere în fața Olandei cu 3-0. România părăsește EURO 2024, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă