21.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiDoi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti de frontieră şi au fost coborâţi din munte, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, conform Antena 3.

„Cei doi ucraineni au fost găsiţi, le-a fost acordat primul ajutor şi au fost coborâţi până la baza muntelui, unde aşteptau echipajele medicale venite în sprijin. Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au parcurs peste 8 km şi jumătate în zona greu accesibilă. Durata intervenţiei a fost de 8 ore”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, ce doi ucraineni, de 25 şi 43 de ani, aflaţi de trei nopţi pe drum, fără alimente, fără apă, epuizaţi fizic, au sunat la 112 şi au solicitat ajutor de urgenţă, fiind blocaţi la o altitudine de peste 1.750 metri, într-o zonă greu accesibilă, fără posibilitatea de a mai coborî.

Salvamont Maramureș a recuperat doi cetățeni ucraineni din zona montană a județului

Doi cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră din Munţii Maramureşului, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, potrivit agerpres.ro.

“Cei doi cetăţeni ucraineni, de 21 şi 23 ani, au fost recuperaţi din apropierea Vârfului Mezipotoki, Munţii Maramureşului. (…) După eforturi îndelungate cei doi au reuşit să fie localizaţi de colegii de la STS Maramureş şi STS Bistriţa. Speriaţi fiind, aceştia au refuzat să coopereze cu autorităţile, dar ulterior s-a reuşit obţinerea coordonatelor acestora. (…) Ucrainenii au fost găsiţi şi după ce li s-a evaluat starea de sănătate sunt pregătiţi pentru extragere şi vor fi coborâţi din munte. (…) Cei doi cetăţeni ucraineni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte”, a precizat Dan Benga.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Eroul de la Năstasia

Dragul nostru Ilie Năstase, cunoscut mai ales pentru câteva voleuri luate de la poliție fiind prins băut la volan, dar și pentru schimbarea...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă