27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalMarocul trimite ajutor medical în Gaza

Marocul trimite ajutor medical în Gaza

Marocul trimite 40 de tone de ajutor medical palestinienilor din Gaza, a declarat luni Ministerul de Externe marocan, potrivit Reuters.

Ajutorul include echipamente chirurgicale și materiale pentru tratarea arsurilor și fracturilor, precum și medicamente pentru copii, a precizat acesta.

Ajutorul a fost transportat pe calea aerului și va fi încărcat în camioane palestiniene cu semilună roșie la punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom, care a fost folosit pentru prima dată de Maroc pentru a livra ajutor în martie, a declarat pentru Reuters o sursă diplomatică de rang înalt.

Autoritățile marocane afirmă că se folosesc de legăturile lor cu Israelul pentru a promova pacea și pentru a apăra drepturile palestinienilor, însă de la începutul războiului din Gaza au avut loc numeroase proteste în orașele marocane care au criticat aceste legături.

Campania terestră și aeriană a Israelului în Gaza a fost declanșată după ce militanții conduși de Hamas au pătruns în sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1 200 de persoane și luând peste 250 de ostatici, conform numărătorii israeliene.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Planul Roșu de Intervenție activat la un hotel din stațiunea Olimp

Planul Roșu de Intervenție a fost activat, în această dimineață, din cauza stărilor de rău prezentate de mai multe persoane aflate la Hotel Crișana,...

Armata israeliană spune că a lovit infrastructura Hezbollah de la granița dintre Siria și Liban.

Armata israeliană a declarat joi că avioanele sale de luptă au lovit infrastructura de la granița dintre Siria și Liban, folosită de Hezbollah, în...

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...
Ultima oră
Pe aceeași temă