24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj...

VIDEO. Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul marelui pelerinaj musulman de la Mecca

Peste 550 de pelerini la hajj au murit în Mecca pe măsură ce temperaturile au depășit 50°C. Cel puțin 320 dintre cei decedați sunt din Egipt, iar oficialii saudiți raportează că au tratat peste 2.000 de persoane pentru stres termic, scrie The Guardian.

*Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

Cel puțin 550 de pelerini au murit în timpul hajj-ului, subliniind natura epuizantă a acestui pelerinaj care s-a desfășurat din nou în condiții de temperaturi toride în acest an.

Cel puțin 323 dintre cei decedați erau egipteni, majoritatea cedând în fața bolilor cauzate de căldură, au declarat pentru AFP cei doi diplomați arabi care coordonează țările lor.

Anul trecut, cel puțin 240 de pelerini, majoritatea indonezieni, au fost declarați decedați de diverse țări.

Hajj, unul dintre cei cinci piloni ai islamului, este un pelerinaj pe care toți musulmanii care au mijloacele materiale necesare aspiră să îl realizeze cel puțin o dată în viață. Pelerinajul este din ce în ce mai afectat de schimbările climatice, conform unui studiu saudit publicat luna trecută, care arată că temperaturile din zona unde se desfășoară ritualurile cresc cu 0,4°C (0,72°F) în fiecare deceniu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CFR Cluj a câștigat procesul împotriva lui Roger la TAS!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis în favoarea clubului CFR Cluj în procesul cu fostul său jucător, Roger Junio Rodrigues. CFR Cluj a câștigat...

A rămas împotmolit cu mașina în noroi, după ce a fost urmărit de poliție

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fără permis de conducere care a condus o autoutilitară înmatriculată în Franţa, care nu avea asigurare...

Cererea de contabili pe piața muncii, în creștere semnificativă; salarii de până la 25.000 de lei brut

Poziția de contabil continuă să fie una dintre cele mai căutate pe piața muncii, nefiind afectată de avansul tehnologic în domeniul Inteligenței Artificiale (AI),...
Ultima oră
Pe aceeași temă