Germania e zguduita de un imens scandal „al carnii alterate”. Seara de seara, consumatorul german afla pe toate canalale TV despre cele mai recente „descoperiri” ale echipelor de la protectia consumatorilor, care au descins, zi de zi, in abatoare, macelarii, fabrici de prelucrare a carnii etc.
Osciland intre scarba si groaza, telespectatorii au putut vedea imagini filmate la numeroase firme germane active in industria carnii, care nu s-au sfiit sa ofere spre vanzare carne tocata alterata, de-a dreptul imputita sau colcaind de viermi. Toate aceste firme dubioase (al caror numar nu a fost inca precizat) si-au vandut carnea drept marfa de prima calitate, etichetata, fireste, drept „carne proaspata”. In Danemarca, bunaoara, au fost descoperite saptamana trecuta zeci de tone de sunca si slanina alterata, de provenienta germana.
Mostre ale tupeului erau prezentate recent de catre principala revista politica a Germaniei, „Der Spiegel”, citata de Rompres. O echipa de anchetatori din Oldenburg (landul Schleswig-Holstein) s-a aflat pe urmele unei bande de traficanti de fiinte umane care aducea ilegal in Germania muncitori din Romania. Un astfel de director de abator s-a plans ca „muncitorii romani sunt niste porci jegosi (…) care isi fac nevoile in spatele lazilor”, iar cei care merg la toaleta „abia daca se spala pe maini”. Concluzia o pot trage cititorii. Cine Ð pentru numele lui Dumnezeu Ð i-a pus pe „curateii” patroni sa angajeze la negru!!?? Si cu ce fel de stiinta si constiinta au aprobat vanzarea unor marfuri ce colcaiau de viermi? Si cine a ordonat etichetarea mincinoasa?