30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăEconomieAutoVolvo mută producția de vehicule electrice în Belgia pentru a evita tarifele...

Volvo mută producția de vehicule electrice în Belgia pentru a evita tarifele vamale din China

Volvo cars a început să mute producția de vehicule electrice fabricate din China în Belgia. Compania se așteaptă ca Uniunea Europeană să meargă mai departe cu o măsură drastică împotriva importurilor subvenționate de Beijing, a raportat sâmbătă Times, potrivit Reuters.

Volvo, care este deținută majoritar de compania chineză Geely, a luat în considerare oprirea vânzărilor de vehicule electrice fabricate în China cu destinația Europa, asta dacă vor fi introduse tarife, a afirmat presa internațională, citând persoane din interiorul companiei.

Cu toate acestea, raportul a adăugat că se așteaptă ca mutarea producției modelelor Volvo EX30 și EX90 din China în Belgia să anuleze necesitatea companiei de a face acest lucru și a insistat asupra faptului că suspendarea vânzărilor de vehicule electrice fabricate în China nu mai este luată în considerare.

Producția anumitor modele Volvo destinate Marii Britanii ar putea fi, de asemenea, mutată în Belgia, potrivit Times.

Volvo nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Comisia Europeană, care supraveghează politica comercială în cadrul Uniunii Europene cu 27 de state membre, a lansat anul trecut o investigație pentru a stabili dacă mașinile complet electrice fabricate în China beneficiază de subvenții care denaturează concurența și dacă acestea ar trebui să facă obiectul unor tarife vamale suplimentare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă