34.4 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSocialJustițiePolițiștii au deschis 11 dosare penale pentru infracțiuni legate de votare

Polițiștii au deschis 11 dosare penale pentru infracțiuni legate de votare

Poliția Română a deschis 11 dosare penale pentru infracțiuni legate de alegerile care se desfășoară în România în ziua de 9 iunie 2024.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a prezentat această situație la mijlocul zilei de 9 iunie 2024.

“De la momentul începerii procesului de vot, au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii, cu 37,6% mai puţine faţă de incidentele sesizate până la aceeaşi oră la alegerile locale şi parlamentare precedente. Dintre acestea, 19 nu s-au confirmat, iar alte 17 sunt în curs de verificare”, a declarat reprezentanta MAI, Monica Dajbog.

“De la momentul începerii procesului de vot, au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii, a declarat Monica Dajbog.

Una dintre reclamații se referă la faptul că, în câteva circumscripții de vot, inclusiv la una din Sectorul 2 al Capitalei, alegătorii au primit buletine de vot deja ștampilate.

Secțiile de vot s-au deschis, pe întreg teritoriul României, duminică dimineață, la ora 7. Închiderea procesului de vot este prevăzută să aibă loc duminică seară la ora 22. Alegerile din ziua de 9 iunie 2024 sunt într-un singur tur.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hotelul din Cluj care apare în romanul „Dracula”a fost inclus în Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei

Cel mai vechi hotel cu funcționare neîntreruptă din această parte a Europei, Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca, a fost admis în prestigioasa rută culturală a...

Ce trebuie să faci dacă firma a fost declarată inactivă fiscal

Sancțiunile pentru e-Transport se amână pentru începutul lui 2025, a hotărât Executivul la finalul lunii trecute, la propunerea Ministerului Finanțelor. Este vorba despre același ordin...

Coșmar la înălțime. Zeci de pasageri răniți și aruncați în compartimentul pentru bagaje, după “turbulențe severe”

Un avion de linie al Air Europa, care efectua o cursă de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă