26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalBiden a fost primit de Macron cu fast la Arcul de Triumf...

Biden a fost primit de Macron cu fast la Arcul de Triumf din Paris

Evenimentul a urmat prezenţei liderilor la comemorările pentru cea de-a 80-a aniversare a debarcării din ziua Z în Normandia, joi, conform actualitate.org.

Sâmbătă, la Paris, cei doi lideri au depus coroane de flori la mormântul soldatului necunoscut, iar vehiculul lui Biden a fost însoţit pe Champs-Élysée de Garda Republicană călare.

Cei doi lideri vor avea convorbiri oficiale, iar seara va fi organizat un dineu de stat în onoarea preşedintelui american şi a primei doamne.

Se aşteaptă ca cei doi preşedinţi să discute despre Ucraina, războiul din Gaza, securitatea globală şi consolidarea NATO, precum şi despre chestiuni politice, inclusiv criza climatică şi cooperarea navală.

O sursă de la Élysée a declarat că Macron şi Biden au o relaţie caldă şi a citat faptul că preşedintele american petrece cinci zile în Franţa ca dovadă a importanţei pe care o atribuie vizitei.

Liderul SUA, Joe Biden, ajunge în Europa și se întâlnește cu președintele Macron

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, ajunge în Franța și se va întâlni cu președintele Emmanuel Macron.

Vizita liderului SUA este extrem de importantă în condițiile în care SUA și Franța sunt doi dintre cei mai importanți susținători ai Ucrainei, în războiul contra Rusiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Casa Albă, președintele Joe Biden și “Prima Doamnă” Jill Biden se află în Normandia și la Paris în perioada 5 – 9 iunie 2024. În Normandia va fi celebrată aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaților, în cel de-al Doilea Război Mondial, la data de 6 iunie 1944. La acea dată, 73.000 de militari ai Statelor Unite au ajuns în Normandia, participând apoi la eliberarea Europei, sublinia comunicatul de presă al Casei Albe.

Apoi, la data de 8 iunie 2024, președintele Biden începe o vizită de stat în Franța și se întâlnește, la Paris, cu președintele Emmanuel Macron.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă