17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalForțele israeliene salvează patru ostatici din Gaza

Forțele israeliene salvează patru ostatici din Gaza

Forțele israeliene au salvat patru ostatici în viață, din două locații separate din zona centrală a Gaza, al-Nuseirat, a anunțat armata, potrivit Reuters.

Cei patru ostatici, trei bărbați și o femeie, care au fost răpiți de militanții conduși de Hamas de la festivalul de muzică Nova din sudul Israelului, la 7 octombrie anul trecut, au fost duși la spital pentru verificări medicale, a precizat armata, fiind în stare bună de sănătate.

Aceștia au fost identificați ca fiind Noa Argamani, în vârstă de 25 de ani, Almog Meir Jan, în vârstă de 21 de ani, Andrey Kozlov, în vârstă de 27 de ani, și Shlomi Ziv, în vârstă de 40 de ani.

După opt luni de război devastator în Gaza, precipitat de atacul Hamas din 7 octombrie, 116 din cei aproximativ 250 de ostatici răpiți de militanți au rămas în enclava palestiniană, potrivit numărătorii israeliene – dintre care cel puțin 40 au fost declarați morți de către autorități.

O înregistrare video în care Argamani primește un apel telefonic din partea președintelui israelian Isaac Herzog a fost distribuită de biroul său.

„Sunt atât de fericit să mă aflu aici. Vă mulțumesc pentru tot, vă mulțumesc pentru acest moment”,

a declarat o Argamani zâmbitoare, stând alături de tatăl ei într-o cameră de spital.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă