27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportNovak Djokovic a anunțat că se retrage de la Roland Garros

Novak Djokovic a anunțat că se retrage de la Roland Garros

Novak Djokovic, campionul en-titre, s-a retras de la Openul Franței înainte de sferturile de finală din cauza unei accidentări la genunchi suferite în victoria maraton din turul al patrulea în fața lui Francisco Cerundolo, au anunțat marți organizatorii, scrie Reuters.

Retragerea a pus capăt încercării sârbului de a obține cel de-al 25-lea trofeu de Grand Slam, un record. De altfel, el va pierde și locul întâi mondial.

„Din cauza unei rupturi la meniscul medial de la genunchiul drept (descoperită în timpul unui RMN), Djokovic, care ar fi trebuit să joace mâine împotriva lui Casper Ruud în sferturile de finală, a fost nevoit să se retragă din turneul de la Roland Garros”, au anunțat organizatorii.

Ruud, vicecampionul de anul trecut, va evolua miercuri în semifinale.

Meciul maraton de luni a fost a doua confruntare consecutivă în care Djokovic a ajuns la cinci seturi, după partida cu Lorenzo Musetti.

Sârbul a declarat o accidentare îl supără e câteva săptămâni și că problema s-a accentuat atunci când a alunecat în timpul meciului cu Cerundolo.

„Azi, accidentarea la genunchi s-a întâmplat din cauza terenului, deoarece am alunecat de câteva ori, iar argila nu a fost răspândită uniform peste tot. Organizatorii ar trebui să aibă mai multă grijă”, a spus sârbul, după meciul din optimi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă