17 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăInternaționalDatele a milioane de șoferi ar fi ajuns la vânzare pe internet....

Datele a milioane de șoferi ar fi ajuns la vânzare pe internet. Oamenii legii investighează

Poliția spaniolă a anunțat că investighează dacă informațiile private a milioane de șoferi de vehicule au fost puse în vânzare online, după ce autoritatea de trafic a detectat o tentativă de încălcare a securității datelor la începutul acestei luni, scrie Reuters.

În urmă cu două săptămâni, Direcția Generală de Trafic (DGT) a detectat o activitate suspectă din partea utilizatorilor care încercau să acceseze baza sa de date, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

DGT i-a blocat și a alertat Grupul de Investigații și Analiză a Traficului (GIAT), care a deschis o anchetă, a precizat Guardia Civil.

Baza de date a DGT conține informații detaliate – inclusiv numerele de înmatriculare și datele de asigurare – despre peste 27 de milioane de șoferi înregistrați în Spania.

Un utilizator anonim a afirmat într-o postare pe forumul BreachForums, dedicat infracțiunilor de piraterie informatică, că „poate căuta orice număr de înmatriculare sau document” și că vinde întreaga bază de date a DGT.

„Va trebui să vedem dacă este adevărat ceea ce se spune. Pe forumurile de vânzare de date, aceștia pretind adesea că vând lucruri pe care nu le au de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGT.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Deficitul bugetar în creștere ar putea duce la majorarea taxelor din 2025, avertizează experții

Deficitul bugetar al României a atins 4% din PIB în primele șapte luni ale anului 2024 și este estimat să ajungă între 7% și...

Papa Francisc critică ambii candidați la președinția SUA, îndemnând alegătorii catolici să aleagă „răul mai mic”

Papa Francisc a făcut declarații neobișnuit de critice la adresa ambilor candidați la președinția SUA, sugerând că aceștia au poziții „împotriva vieții”. Într-o conferință de...

SUA aprobă vânzarea a 32 de avioane F-35A către România, în cadrul unui acord de 6,4 miliarde de dolari

Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent vânzarea a 32 de avioane de luptă F-35A Lightning II către România, într-un acord evaluat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă