6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiUE promite mai mult sprijin pentru refugiaศ›i

UE promite mai mult sprijin pentru refugiaศ›i

Uniunea Europeanฤƒ a promis luni, 27 mai 2024, peste 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) pentru a-i sprijini pe sirienii strฤƒmutaศ›i, dar a respins orice idee ca aceศ™tia sฤƒ se รฎntoarcฤƒ acasฤƒ, din cauza instabilitฤƒศ›ii preศ™edintelui sirian Bashar al-Assad, noteazฤƒ Reuters.

รŽnaintea unei conferinศ›e condusฤƒ de UE privind rฤƒzboiul vechi de 13 ani, ministrul de externe al Iordaniei a declarat cฤƒ comunitatea internaศ›ionalฤƒ รฎi abandoneazฤƒ pe refugiaศ›ii sirieni รฎn timp ce fondurile pentru a-i sprijini รฎn ศ›ฤƒrile gazdฤƒ se diminueazฤƒ, sugerรขnd cฤƒ trebuie gฤƒsite modalitฤƒศ›i de a facilita รฎntoarcerea voluntarฤƒ รฎn Siria.

Conferinศ›a UE รฎศ™i propune sฤƒ menศ›inฤƒ rฤƒzboiul pe ordinea de zi, precum ศ™i sprijinul pentru milioanele de refugiaศ›i pe care acesta i-a creat. รŽnsฤƒ, pe mฤƒsurฤƒ ce povara economicฤƒ ศ™i socialฤƒ asupra ศ›ฤƒrilor vecine creศ™te, blocul este divizat ศ™i incapabil sฤƒ gฤƒseascฤƒ soluศ›ii, spun diplomaศ›ii.

Totuศ™i, รฎntoarcerea refugiaศ›ilor acasฤƒ nu este รฎncฤƒ una dintre ele, a precizat ศ™eful politicii externe a blocului, Josep Borrell, la รฎnceputul conferinศ›ei.

โ€žรŽn timp ce Uniunea Europeanฤƒ ศ™i-ar dori ca รฎntoarcerea refugiaศ›ilor acasฤƒ sฤƒ fie o opศ›iune realistฤƒ pentru toศ›i refugiaศ›ii, oriunde ศ™i รฎntotdeauna, suntem de acord cu sistemul Naศ›iunilor Unite cฤƒ รฎn prezent nu existฤƒ condiศ›iile pentru a se putea realiza acest pasโ€, a declarat Borrell.

โ€žInsistฤƒm asupra faptului cฤƒ regimul Assad este cel care poartฤƒ principala responsabilitate pentru instituirea acestor condiศ›ii.โ€

Borrell a declarat cฤƒ blocul s-a angajat sฤƒ aloce 560 de milioane de euro รฎn 2024 ศ™i 2025 pentru a sprijini refugiaศ›ii din Siria, Liban, Irak ศ™i Iordania ศ™i รฎncฤƒ un miliard de euro pentru Turcia.

Siria a devenit o crizฤƒ uitatฤƒ pe care nimeni nu vrea sฤƒ o agite, pe fondul rฤƒzboiului israelian din Gaza ศ™i al tensiunilor tot mai mari รฎntre Iran ศ™i puterile occidentale cu privire la activitฤƒศ›ile sale regionale.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ