23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportFotbalBayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio înfrângere.

În ultima etapă a sezonului, formația antrenată de spaniolul Xabi Alonso a învins-o pe teren propriu, cu scorul de 2-1, pe FC Augsburg, prin golurile marcate de Victor Boniface şi Robert Andrich. Oaspeții au punctat prin Mert Komur.

Leverkusen, care și-a asigurat primul titlu de campioană din istorie cu cinci etape înainte de final, a încheiat actuala campanie din Bundesliga cu 28 de victorii şi 6 remize.

Formația sponsorizată de gigantul farmaceutic Bayer este calificată în finalele Cupei Germaniei şi Europa League, competiţii în care este, de asemenea, neînvinsă.

De la începutul acestui sezon, Bayer Leverkusen a reuşit o serie de 51 de meciuri fără înfrângere, în toate competiţiile, un record.

Singura echipă care s-a apropiat de o astfel de performanţă în 60 de ani de istorie a Bundesligii a fost Bayern Munchen, care a pierdut un singur meci în sezoanele 1986-1987 şi 2012-2013.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă