Trei firme, doua din Constanta si una din Tulcea, vor sa amplaseze zeci de turbine eoliene pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Pentru a fi realizate investitiile din Mahmudia, Mihai Viteazul si Corbu, este insa nevoie de autorizatii de mediu de la ARBDD. Inainte de a emite autorizatiile respective a fost organizata o dezbatere publica. Cu acest prilej, ornitologii s-au opus vehement ideei amplasarii acestor generatoare.
Ornitologii Kiss Botond si Eugen Petrescu au protestat fata de amplasarea a zeci de turbine eoliene intr-o zona cunoscuta ca principalul coridor de migratie a pasarilor salbatice pentru a cuibari in Delta sau pentru a ierna la malul Marii Negre. Reputatul ornitolog Kiss a spus ca existenta a zeci de turbine eoliene pe malul lacurilor Razelm si Sinoe si in vecinatatea bratelor Dunarii constituie o masura criminala pentru pasarile salbatice. Multe pasari care ierneaza in aceasta zona sunt declarate monumente ale naturii si au habitatul doar in nordul Dobrogei.
Reprezentantii uneia dintre firmele care vizeaza amplasarea a 13 turbine eoliene pe malul Lacului Razelm le-au replicat ornitologilor prezentand un studiu de impact ecologic realizat de Universitatea Navala Constanta. Ornitologii au declarat ca studiul de impact nu a fost facut de specialisti in domeniul pasarilor si ca acesta cuprinde doar concluzii care spun ca nu ar exista nici un impact ecologic. Nu se prezinta nici un fel de monitorizare a prezentei pasarilor salbatice pe terenurile pe care vor fi amplasate turbinele eoliene pentru a sustine concluziile. Dupa aceasta dezbatere publica, ARBDD urmeaza sa decida daca acorda sau nu avizul pentru functionarea turbinelor eoliene pe teritoriul Rezervatiei. N. Amihulesei