27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoMETEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul București.

Județele vizate de atenționarea Cod galben sunt cele care pot fi afectate de rafale de vânt puternice, care pot atinge viteze semnificative și pot genera perturbări în funcționarea normală a activităților cotidiene. În plus, Municipiul București se află și el sub incidența acestui avertisment, ceea ce înseamnă că și locuitorii capitalei trebuie să fie precauți.

Potrivit meteorologilor, până la ora 19:00, în Capitală şi în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Prahova şi Tulcea, local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale de 55 – 65 km/h, notează Agerpres.

În București, în următoarea perioadă, se vor înregistra înnorări temporare și, posibil, perioade cu averse slabe. De asemenea, vântul va sufla moderat, cu intensificări în a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de până la 55 km/h. Temperatura maximă va oscila între 21 și 23 de grade Celsius.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), fenomenul de intensificare a vântului va afecta temporar și alte zone ale țării. În restul Munteniei, cât și în Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-50 km/h.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă