6.3 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSportFotbalCorvinul Hunedoara - Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea Cluj, cu scorul de 2-1.

Finala din acest an a Cupei României le va opune pe Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați. După ce ieri hunedorenii s-au impus cu scorul de 3-1 în fața celor de la FC Voluntari, a venit rândul Oțelului să-și asigure biletele pentru ultimul act.

Trupa lui Dorinel Munteanu a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin fundaşul ivorian Jonathan Cisse (12), cu o lovitură de cap, dintr-o lovitură liberă executată de Ştefan Bodişteanu.

Ardelenii au egalat chiar înainte de pauză, prin Dan Nistor, din penalty, după un fault comis de Juri Cisotti asupra lui Roger.

Gazdele au obţinut calificarea în minutul 90, tot în urma unei faze fixe. Frederic Maciel a executat o lovitură de la colț, Cisse a reluat cu capul, iar Alex Chipciu a deviat în propria poartă. În minutul 90+6, gălăţenii au ratat un penalty prin Aly Malle, portarul lituanian Edvinas Gertmonas respingând atât şutul malianului, cât şi reluarea sa.

Finala dintre Corvinul și Oțelul se va disputa pe 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Dacă pentru Corvinul aceasta va fi prima finală de Cupa României din istoria clubului, Oțelul va fi la a doua încercare de a cuceri marele trofeu. În 2004, gălățenii pierdeau cu 0-2 în fața lui Dinamo.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Val de atacuri cu drone în Rusia: Aeroporturi închise temporar

Rusia se confruntă cu un nou val de atacuri cu drone lansate de Ucraina, care a dus la întreruperea temporară a operațiunilor pe aeroporturile...

Modificări fiscale pregătite: Guvernul analizează măsuri care ar putea reduce venitul net al salariaților

În contextul unui deficit bugetar crescut și al presiunilor pentru reforme fiscale, guvernul și partidele politice dezbat propuneri care ar putea schimba semnificativ sistemul...

Dan Șucu a avut numele conspirativ „Mircea Crișan”. Ce a făcut în urma angajamentului cu Securitatea din 16.08.1984

În 2015, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prezenta o adeverință cu extrase din multiple dosare despre legăturile lui Dan Viorel Șucu cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă