12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportFotbalFC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de...

FC Botoșani a predat „lanterna roșie” lui Dinamo! Moldovenii, trei puncte de aur cu FCU Craiova

FC Botoşani a părăsit ultima poziție în clasamentul Ligii 1 după ce a obținut o victorie crucială, cu scorul de 4-1, pe teren propriu, în fața formației FCU Craiova, o altă echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.

FCU a intrat la cabine în avantaj, după ce Vladislav Blănuțăa deschis scorul în minutul 21, la o lovitură de colț, dar moldovenii au întors partida în mitanul secund.

Enzo Lopez a egalat în minutul 58, transformând un penalty dictat în urma consultării VAR. Soarta partidei s-a decis după ce FCU 1948 Craiova a rămas în zece oameni în minutul 70, când a fost Aurelian Chiţu a fost trimis la vestiare.

FC Botoşani s-a desprins după reuşitele lui Sebastian Mailat, din minutul 76, pe contraatac, Enzo Lopez, în minutul 78, după o foarfecă, şi Eduard Florescu (90+1).

După acest succes, echipa antrenată de Bogdan Andone a urcat pe locul 14, cu 17 puncte, devansând-o la golaveraj pe adversara din meciul de astăzi. În acest moment, „lanterna roșie” a Ligii 1 este Dinamo, cu 16 puncte. „Câinii” joacă astăzi, de la 18.15, cu Politehnica Iași.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă