24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalBază militară din Transnistria lovită de dronă. "Nu sunt victime"

Bază militară din Transnistria lovită de dronă. “Nu sunt victime”

Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova, a fost din nou în centrul atenției vineri, când s-a raportat că o dronă explozivă a lovit o stație radar a uneia dintre bazele sale militare. Incidentul survine la doar trei săptămâni după un eveniment similar, fără a provoca victime sau pagube semnificative.

Un mesaj postat de minister a precizat că ținta se afla la șase kilometri de granița cu Ucraina, care se luptă de peste doi ani cu o invazie rusă, iar cele mai apropiate linii de front se află la aproximativ 200 de kilometri în estul Moldovei.

Atacul, care a vizat o stație radar, este considerat unul dintre cele mai recente incidente dintr-o serie de evenimente tensionate din regiunea disputată a Transnistriei. Desfășurarea acestor evenimente adâncește preocupările cu privire la stabilitatea și securitatea în zonă, unde tensiunile între forțele separatiste și cele moldovenești, susținute de Rusia și Ucraina, rămân ridicate de ani de zile.

“Astăzi, la ora 14:35, o dronă kamikaze a atacat baza militară a Ministerului Apărării al Republicii moldoveneşti Transnistria, în districtul Rîbniţa, la şase kilometri de frontiera cu Ucraina. Ţinta a fost o staţie radar care a suferit pagube minore, nu sunt victime. O echipă de anchetatori lucrează la faţa locului”, se arată într-un comunicat ministerul securităţii statului din republica autoproclamată.

La 17 martie, Transnistria a făcut declarații cu privire la un incident în care o dronă explozivă, pe care au susținut că a fost lansată de Ucraina, a lovit o bază militară în capitala sa, Tiraspol. Aceste acuzații au fost respinse vehement de Republica Moldova, care le-a catalogat ca fiind o încercare de a instiga “panică” în regiune.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă