12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază lungă...

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază lungă de acțiune

Regimul comunist de la Phenian anunță că statul nord-coreean a testat cu succes un nou model de rachetă hipersonică, având rază medie și lungă de acțiune.

Noua armă, denumită Hwasong-16B, ar fi o rachetă cu combustibil solid, care ar putea fi lansată mai repede decât cele cu combustibil lichid.

Anunțul privind acest exercițiu a fost transmis de Coreea de Nord în ziua de 3 aprilie 2024. Cu o zi înainte, Japonia și Coreea de Sud anunțau că au detectat o lansare de rachetă, de pe teritoriul Coreei de Nord.

Liderul comunist al Coreii de Nord, Kim Jong-un, a asistat la exercițiul de lansare, care s-a desfășurat în apropiere de capitala țării, Phenian. Comunicatul oficial precizează că racheta a avut un zbor de o mie de kilometri lungime, „a atins primul vârf” la înălțimea de 101,1 kilometri și al doilea la altitudinea de 72,3 kilometri. Testul a fost condus de generalul Jang Chang Ha, care deține funcția de șef al Administrației Rachetelor.

Noua rachetă ar fi concepută pentru a “lovi cu precizie” ținte care se află în Marea Japoniei – pe care Coreea o denumește Marea de Est.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă