20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleTravelTuriștii petrec tot mai mult timp în Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat

Turiștii petrec tot mai mult timp în Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat

Numărul nopților petrecute în unitățile de cazare turistică din Uniunea Europeană a ajuns la aproape trei miliarde anul trecut, în creștere cu peste 6% comparativ cu 2022 și aproape 1,5% față de 2019 – potrivit datelor Eurostat.

În ansamblu, toate statele membre au depășit nivelul din 2022 în privința nopților petrecute în unitățile de cazare turistică, singurul declin fiind în Luxemburg – minus 1%.

Datele publicate de Eurostat arată o redresare a turismului din Uniunea Europeană, începând cu luna mai a anului 2022. În 2023, față de anul anterior, România a înregistrat o creștere de 23% a numărului de nopți petrecute în țară de turiști străini, la fel ca Olanda, fiind depășită doar de Cehia și Slovacia, cu câte 29%.

La polul opus se situează Croația, cu o creștere de numai 2%, în timp ce în Luxemburg numărul nopților petrecute de către vizitatorii internaționali a rămas același.

În privința numărului de vizitatori interni, cea mai mare creștere s-a înregistrat în Grecia – 13%, Slovacia – 11% și Bulgaria – 9%, iar cel mai sever declin în Slovenia, minus 17%, Ungaria minus 5% și Luxemburg minus 4%.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă