22.2 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 3 septembrie 2024
AcasฤƒSocialJustiศ›ieFlorian Robe,ย โ€žcฤƒlฤƒul bebeluศ™ilorโ€ de la Maternitatea Polizu, trimis รฎn judecatฤƒ. Este acuzat...

Florian Robe,ย โ€žcฤƒlฤƒul bebeluศ™ilorโ€ de la Maternitatea Polizu, trimis รฎn judecatฤƒ. Este acuzat cฤƒ lฤƒsa copiii prematuri sฤƒ moarฤƒ. Detalii ศ™ocante

Florian Robe,ย medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu acuzat cฤƒ a aruncat รฎntr-un sac un copil nฤƒscut prematur, deลŸi acesta trฤƒia, a fost trimis รฎn judecatฤƒ pentru sฤƒvรขrลŸirea infracลฃiunilor de tentativฤƒ de omor sฤƒvรขrลŸitฤƒ prin cruzimi ลŸi fals intelectual.

Potrivit datelor din ancheta efectuatฤƒ de Parchetul de pe lรขngฤƒ Tribunalul BucureลŸti, pe 24 aprilie 2019, o femeie a nฤƒscut prematur o fetiลฃฤƒ la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului Florian Robe.

DeลŸi semnele de viaศ›ฤƒ erau evidente ลŸi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat รฎn contact cu nou – nฤƒscutul, Florian Robe a declarat naลŸterea ca fiind un avort spontan ศ™i a refuzat nejustificat, timp de aproape 14 ore, sฤƒ ia mฤƒsuri pentru acordarea รฎngrijirilor medicale.

Numai dupฤƒ numeroase semnalฤƒri fฤƒcute de personalul medical al Maternitฤƒศ›ii Polizu, dupฤƒ aproximativ 13 ore ลŸi 50 de minute, fฤƒtul a fost transferat รฎn Secลฃia de Neonatologie ลŸi a primit รฎngrijiri de specialitate.

Expertiza medico-legalฤƒ efectuatฤƒ de medicii legiลŸti din cadrul Institutului Naลฃional de Medicinฤƒ Legalฤƒ โ€žMina Minoviciโ€ BucureลŸti, a stabilit cฤƒ iniลฃierea tardivฤƒ a asistenลฃei medicale, asociatฤƒ cu starea la naลŸtere a copilului cu prematuritate extremฤƒ, i-a pus รฎn primejdie viaลฃa.

Procurorii au apreciat cฤƒ fapta inculpatului de a lฤƒsa fฤƒrฤƒ รฎngrijire medicalฤƒ ลŸi plasarea รฎntr-un loc fฤƒrฤƒ supraveghere, timp de mai multe ore, a unui nou-nฤƒscut prematur reprezintฤƒ un mod brutal, crud, รฎn care s-ar fi putut provoca moartea acestuia, mijloacele folosite de medic fiind apte de a provoca puternice suferinลฃe fizice, fapta acestuia constituind tentativฤƒ de omor calificat sฤƒvรขrลŸit prin cruzimi.

Totodatฤƒ, probele au relevat cฤƒ medicul a atestat fapte ลŸi รฎmprejurฤƒri necorespunzฤƒtoare adevฤƒrului รฎntr-un รฎnscris oficial, cu ocazia รฎntocmirii acestuia, รฎn sensul cฤƒ a consemnat รฎn foaia de observaลฃie clinicฤƒ generalฤƒ cฤƒ la data de โ€ž24.04.2019 ora 18.40 – Pacienta avorteazฤƒ spontan produs de concepลฃie de sex feminin fฤƒrฤƒ semne de viabilitate รฎmpreunฤƒ cu anexele fetale (…)โ€. Fapta acestuia constituie infracลฃiunea de fals intelectual.

Cum s-a aflat despre caz

Potrivit unor articole din presฤƒ, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din PiteลŸti cฤƒ, รฎn aprilie 2019, le-ar fi lฤƒsat bebeluลŸul sฤƒ moarฤƒ.

Concret, tatฤƒl a povestit cฤƒ soลฃia a avut complicaลฃii la naลŸtere ลŸi a fost direcลฃionatฤƒ la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsฤƒ la spital, mama a fost consultatฤƒ de medic, care a decis sฤƒ fie fฤƒcut un avort.

Dupฤƒ naลŸtere, medicul le-ar fi spus cฤƒ fetiลฃa lor nu a supravieลฃuit ลŸi a aruncat corpul copilului รฎntr-o tฤƒviลฃฤƒ, dupฤƒ care l-a bฤƒgat รฎntr-o caserolฤƒ cu capac ลŸi introdus รฎntr-un sac. Ulterior, o asistentฤƒ ar fi lovit din greลŸealฤƒ cu piciorul sacul respectiv, moment รฎn care a auzit copilul plรขngรขnd ลŸi a reuลŸit sฤƒ-l salveze.

Fetiลฃa a supravieลฃuit, รฎnsฤƒ mama ei susลฃine cฤƒ are mari probleme de sฤƒnฤƒtate.

Dintr-un articol publicat รฎn 2022 de stirileprotv.ro, aflฤƒm cฤƒ acesta nu un caz singular care รฎl are ca protagonist pe medicul Florian Robe.

O femeie povesteลŸte cฤƒ, รฎn urmฤƒ cu 11 ani, acest medic i-ar fi cusut uterul de abdomen. Pacienta s-a confruntat timp de cinci ani cu dureri atroce, pรขnฤƒ cรขnd a descoperit ce problemฤƒ avea ศ™i a fost supusฤƒ unei alte intervenลฃii chirugicale.

O altฤƒ mamฤƒ care a nฤƒscut la termen รฎn anul 2018 a povestit cฤƒ la naลŸtere, medicul Florian Robe, i-a scฤƒpat รฎn cap fetiลฃa nou nฤƒscutฤƒ, norocul copilului fiind cฤƒ nu a cฤƒzut direct pe podea.

Acuzat de fapte รฎnfiorฤƒtoare

Dintr-un alt articol publicat de gรขndul.ro, aflฤƒm despre alte fapte reprobabile de care acesta este acuzat.

Avocatul Adrian Cuculis a dezvฤƒluit cฤƒ โ€žPolizu, prin acest โ€žDr. Robeโ€, era un abator de copii prematuri, aruncaศ›i la propriu รฎn coศ™ul de gunoi, pรขnฤƒ mureauโ€. ย Medicul este acuzat cฤƒ lฤƒsa copiii prematuri sฤƒ moarฤƒย sau chiar โ€žรฎi omora elโ€ pentru a โ€žnu mai ocupa un loc รฎn incubatorโ€.

De asemenea, avocatul a explicat cฤƒ s-a documentat รฎn acest caz absolut รฎnfiorฤƒtor ศ™i cฤƒ probabil existฤƒ alte numeroase cazuri similare, cel mai probabil pฤƒrinศ›ii neศ™tiind ce s-a รฎntรขmplat cu bebeluศ™ii.

โ€žCele explicate mai sus ศ™i care sunt extrem de precise, au fost ศ™i filmate ศ™i pe baza filmฤƒrilor s-a refฤƒcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele รฎntocmite pentru โ€žmortul viuโ€, adicฤƒ copilul care a scฤƒpat cumva dintr-o pungฤƒ legatฤƒ la gurฤƒ ca sฤƒ se asfixieze ศ™i sฤƒ moarฤƒ, au fost fฤƒcute รฎn fals ca sฤƒ acopere abatorulโ€, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Pรขnฤƒ la 14 ani รฎn puศ™cฤƒrie, dacฤƒ va fi gฤƒsit vinovat

Dacฤƒ va fi gฤƒsit vinovat, medicul riscฤƒ pรขnฤƒ la 14 ani pentru tentativฤƒ de omor calificat prin cruzime ลŸi fals intelectual.ย 

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
Romรขnia Liberฤƒ este o publicaศ›ie tipฤƒritฤƒ ศ™i online pentru politicฤƒ, afaceri ศ™i avocaศ›i, care acoperฤƒ anunศ›uri pentru litigii majore, tranzacศ›ii ศ™i probleme de reglementare. A fost fondatฤƒ รฎn 1877, รฎn Romรขnia. RL este o publicaศ›ie de ultimฤƒ orฤƒ ศ™i unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, รฎn principal ca voce a opoziศ›iei รฎmpotriva autocraศ›ilor ศ™i a fostei Securitฤƒศ›i. Printre autorii ศ™i cititorii noศ™tri se numฤƒrฤƒ cea mai mare organizaศ›ie filantropฤƒ, Fundaศ›ia pentru o Societate Deschisฤƒ din SUA, precum ศ™i editorialiศ™ti internaศ›ionali celebri, profesori de ศ™tiinศ›ฤƒ ศ™i de drept din รฎntreaga lume. รŽn 2009, RL publica sฤƒptฤƒmรขnal un supliment de opt pagini cu articole รฎn limba englezฤƒ din New York Times, astฤƒzi publicฤƒ cele mai noi videoclipuri ศ™i ศ™tiri internaศ›ionale. Cu sediul รฎn Bucureศ™ti, RL numฤƒrฤƒ รฎn prezent 50 de colaboratori, agenศ›i ศ™i jurnaliศ™ti.
Cele mai citite

Antrenorul spaniol Manuel Montoya Fernandez, fost selecศ›ioner al naลฃionale de handbal masculin a Romรขniei, a murit la 64 de ani

Tehnicianul spaniol "Manolo" Manuel Montoya Fernandez (64 ani), fost selecลฃioner al echipei naลฃionale de handbal masculin a Romรขniei, a รฎncetat din viaลฃฤƒ, la vรขrsta...

Mฤƒrirea penisiilor

Marea loviturฤƒ care ar fi trebuit sฤƒ cรขศ™tige definitiv electoratul de partea social-democraศ›ilor s-a transformat, peste noapte, รฎntr-un bumerang, ศ™i ฤƒsta cรขnd vine...

Antrenorul spaniol Manuel Montoya Fernandez, fost selecศ›ioner al naลฃionale de handbal masculin a Romรขniei, a murit la 64 de ani

Tehnicianul spaniol "Manolo" Manuel Montoya Fernandez (64 ani), fost selecลฃioner al echipei naลฃionale de handbal masculin a Romรขniei, a รฎncetat din viaลฃฤƒ, la vรขrsta...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ