16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialPatru salariati ai Mittal Steel, inculpati pentru autodafe-ul din iunie

Patru salariati ai Mittal Steel, inculpati pentru autodafe-ul din iunie

Dupa o ancheta care a durat aproape patru luni, Parchetul de pe langa Judecatoria Galati va finaliza astazi cercetarile in cazul accidentului produs pe 28 iunie la Fa-brica de Oxigen nr. 2 de la Mittal Steel Galati, trimitand in instanta rechizitoriul prin care patru salariati sunt inculpati pentru accidentul care a transformat patru muncitori in torte vii.

Accidentul s-a produs la Blocul de Separare a Fractiei de Aer de la Fabrica de Oxigen nr. 2 de pe platforma combinatului. Patru lacatusi lucrau la inlocuirea unei clapete de aer la una din conducte si in timp ce efectuau lucrarea, salopetele imbibate cu o concentratie marita de oxigen, le-au luat foc instantaneu atunci cand unul dintre muncitori a aprins o bricheta. Cel mai grav ranit a fost Toni Ghirca, in varsta de 38, care avea arsuri pe aproape 90% din suprafata corpului si a decedat la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie din Bucuresti, unde cei patru au fost dusi in aceeasi zi cu un elicopter al MAI. Sandel Basa, de 38 ani, s-a ales cu arsuri pe 70% din corp, Liviu Bors, de 36 de ani, cu arsuri pe 40% din corp, iar cel de-al patrulea muncitor, Andone Cucu, in varsta de 37 ani, cu arsuri pe o mai mica parte din suprafata corpului.
Administratia Mittal Steel a efectuat o prima ancheta, la finalul careia a amendat, pentru nerespectarea normelor de securitatea muncii, un numar de noua salariati ai combinatului. Acum procurorii au retinut culpa penala a patru salariati, seful de sectie si adjunctul sau fiind acuzati pentru abuz in serviciu, iar un lacatus si un operator fiind acuzati pentru incalcarea unor prevederi ale Legii 319, referitoare la securitatea si sanatatea in munca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă