Inspectorii Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului (OJPC) Suceava s-au pus pe capul comerciantilor de produse alimentare care comercializau carne de pasare la vrac. In urma controalelor, 25 de agenti economici suceveni ce comercializau carne de pasare la vrac au primit amenzi in valoare totala de 17 milioane de lei. Totodata, inspectorii au confiscat aproape 150 kg de carne de pasare care se vindea la vrac, marfa fiind retrasa din galantare. Seful OJPC Suceava, Vasile Latis, a declarat ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, agentilor economici le este interzisa comercializarea carnii de pasare la vrac. Directorul OJPC a precizat ca marfa trebuie comercializata ambalata, iar eticheta trebuie sa cuprinda toate elementele de identificare si caracterizare a produsului, respectiv denumirea, lista ingredientelor, gramajul, data durabilitatii minimale, conditii de depozitare, numele si adresa producatorului. Totodata, acesta a atras atentia comerciantilor sa nu vanda carne in astfel de conditii, deoarece risca amenzi usturatoare si confiscarea marfii.