12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Zăpada acoperă locul recentei erupții islandeze

VIDEO. Zăpada acoperă locul recentei erupții islandeze

Zăpada a s-a depus în jurul unui câmp de lavă creat în urma recentei erupții vulcanice din apropierea orașului islandez Grindavik.

Ultima erupție, care a amenințat să înghită orașul de pe litoral, a părut să se diminueze marți (16 ianuarie), deși autoritățile și geologii au avertizat că pericolul persistă.

Duminică (14 ianuarie), un flux de lavă fierbinte a ajuns la periferia acestui oraș pescăresc cu aproximativ 4.000 de locuitori, incendiind trei case, dar fără a răni locuitorii care au fost evacuați pentru a doua oară din noiembrie.

Biroul meteorologic islandez a declarat că noi fisuri s-ar putea deschide în continuare fără avertisment, adăugând că magma continuă să curgă în subteran.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă