21 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Un vulcan erupe în Islanda

VIDEO. Un vulcan erupe în Islanda

Un vulcan a erupt duminică în sud-vestul Islandei, reprezentând o amenințare imediată pentru un oraș pescăresc din apropiere, deși acesta fusese evacuat mai devreme și nicio persoană nu era în pericol, au declarat autoritățile.

Un vulcan a erupt duminică (14 ianuarie) în sud-vestul Islandei, fiind a doua erupție vulcanică în peninsula Reykjanes în mai puțin de o lună.

Erupția, care a început la primele ore ale dimineții, a reprezentat o amenințare imediată pentru un mic oraș pescăresc din apropiere.

Însă autoritățile au declarat că zona de la nord de Grindavik a fost evacuată cu o zi înainte, de teamă că o erupție este iminentă, pe fondul unei intensificări a activității seismice.

Imaginile video de la fața locului, realizate la primele ore ale dimineții, arătau „fântâni” de rocă topită și lavă portocalie strălucitoare care țâșneau din fisurile din sol.

În ultimele săptămâni, autoritățile au construit bariere de pământ și rocă pentru a încerca să împiedice ca lava să ajungă la Grindavik, la aproximativ 40 km de capitala Reykjavik.

Erupția este a cincea în Reykjanes din 2021 până în prezent.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cod roșu de inundații prelungit până duminică la ora 12, în Galați și Vaslui

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a prelungit avertizarea de Cod roşu de inundaţii pentru râuri din bazinele hidrografice Siret şi Prut Azi-noapte,...

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră este salvarea oamenilor

Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Cătălin Predoiu şi Raed Arafat au ajuns și duminică la Slobozia Conachi Mii de gospodării sub ape, în sute de case...

Ciucă este candidatul oficial al PNL pentru prezidențiale

Liberalii au validat în unanimitate candidatura lui Ciucă pentru alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan promite o duzină de batiste pentru PSD Nicolae Ciucă a reafirmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă