13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalUn vulcan a erupt pe o insulă din sud-vestul Japoniei

Un vulcan a erupt pe o insulă din sud-vestul Japoniei

Un vulcan de pe o insulă din sud-vestul Japoniei a erupt duminică dimineaţa devreme (ora locală), a anunţat Agenţia Meteorologică din Japonia, îndemnând alpiniştii şi alte persoane să ia măsuri pentru a se proteja, transmite Kyodo, potrivit agerpres.ro.

Erupţia a avut loc la ora locală 00:22 pe Muntele Otake de pe insula Suwanose din prefectura Kagoshima, a anunţat Agenţia Meteorologică. Nu au existat raportări imediate privind răniţi.

În urma erupţiei, agenţia meteorologică a ridicat nivelul de alertă de activitate vulcanică cu o treaptă, la trei, ceea ce înseamnă că oamenii nu trebuie să se apropie de crater.

Agenţia a avertizat cu privire la posibilitatea ca roci mari să fie aruncate în aer pe o rază de aproximativ 2 kilometri în jurul craterului.

Guvernul a înfiinţat un birou de legătură la cabinetul prim-ministrului pentru a colecta informaţii.

Vulcanul Aso din Japonia a început să erupă

Vulcanul Aso din Japonia a început să erupă, anunță, miercuri, 20 octombrie, presa internațională.

Erupția violentă este anunțată, miercuri, de media niponă, preluată de cea internațională. Vulcanul Aso este unul dintre cei mai mari din lume.

Erupţia este însoțită de nori denşi de cenuşă care au urcat până la 3500 de metri altitudine. Imagini filmate sunt difuzate pe rețelele de socializare și pe youtube.

Erupția fusese anticipată de meteorologi, care indicaseră, încă din data de 13 octombrie 2021, nivelul 2 (galben) de alertă vulcanică. Nivelul cel mai înalt este 3.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Codul rutier s-ar putea schimba. Legi avem, dar sunt fentate. Premierul crede că accidentele au loc din cauza drumurilor înguste

Suntem țara cu cele mai periculoase şosele din Europa. Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe primul loc cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori....

Crește numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice! Alin Alexuc și-a câștigat biletul pentru Paris

Numărul sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 83, după ce luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut victorii pe linie...

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...
Ultima oră
Pe aceeași temă