10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalUn vulcan a erupt pe o insulă din sud-vestul Japoniei

Un vulcan a erupt pe o insulă din sud-vestul Japoniei

Un vulcan de pe o insulă din sud-vestul Japoniei a erupt duminică dimineaţa devreme (ora locală), a anunţat Agenţia Meteorologică din Japonia, îndemnând alpiniştii şi alte persoane să ia măsuri pentru a se proteja, transmite Kyodo, potrivit agerpres.ro.

Erupţia a avut loc la ora locală 00:22 pe Muntele Otake de pe insula Suwanose din prefectura Kagoshima, a anunţat Agenţia Meteorologică. Nu au existat raportări imediate privind răniţi.

În urma erupţiei, agenţia meteorologică a ridicat nivelul de alertă de activitate vulcanică cu o treaptă, la trei, ceea ce înseamnă că oamenii nu trebuie să se apropie de crater.

Agenţia a avertizat cu privire la posibilitatea ca roci mari să fie aruncate în aer pe o rază de aproximativ 2 kilometri în jurul craterului.

Guvernul a înfiinţat un birou de legătură la cabinetul prim-ministrului pentru a colecta informaţii.

Vulcanul Aso din Japonia a început să erupă

Vulcanul Aso din Japonia a început să erupă, anunță, miercuri, 20 octombrie, presa internațională.

Erupția violentă este anunțată, miercuri, de media niponă, preluată de cea internațională. Vulcanul Aso este unul dintre cei mai mari din lume.

Erupţia este însoțită de nori denşi de cenuşă care au urcat până la 3500 de metri altitudine. Imagini filmate sunt difuzate pe rețelele de socializare și pe youtube.

Erupția fusese anticipată de meteorologi, care indicaseră, încă din data de 13 octombrie 2021, nivelul 2 (galben) de alertă vulcanică. Nivelul cel mai înalt este 3.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...
Ultima oră
Pe aceeași temă