23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Un locuitor din Gaza îi învață limba engleză pe copiii strămutați...

VIDEO. Un locuitor din Gaza îi învață limba engleză pe copiii strămutați în corturi

Strămutat din cauza ofensivei israeliene în Gaza, profesorul Tareq al-Nuaimi se află la o școală din Rafah, care este folosită pentru a găzdui palestinienii ce caută adăpost pentru a scăpa de asediu. Acolo, el a decis să le ofere copiilor lecții de engleză într-un cort – o încercare de a aduce puțină bucurie și educație în viața lor.

Școala găzduiește sute de locuitori din Gaza, dintre care mulți sunt copii.

Clădirile erau în general pline de elevi, acum sunt pline de oameni care stau la coadă pentru a obține apă curată și mâncare, a explicat al-Nuaimi.

„Încă de la începutul războiului ne vedem copiii necăjiți, cu fețele palide, triști din cauza pagubelor, a distrugerilor și a durerii din jur. Ne-am gândit să îi înveselim și să creăm o atmosferă mai bună. Am început cu segmente de recreere și jocuri, iar când am sugerat ideea de a face cursuri în corturi, le-a plăcut și au dezvoltat o pasiune pentru asta”, a spus el.

Ministerul Sănătății din Gaza afirmă că forțele israeliene au ucis peste 21.000 de persoane și au rănit peste 55.000 începând cu 7 octombrie. Hamas a ucis 1.200 de persoane și a capturat 240 de ostatici într-un raid transfrontalier la 7 octombrie, care a fost cea mai mortală zi din istoria Israelului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă