28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒO celebrฤƒ actriศ›ฤƒ s-a รฎnscris รฎn AUR la Congresul de la Alba...

O celebrฤƒ actriศ›ฤƒ s-a รฎnscris รฎn AUR la Congresul de la Alba Iulia

Ramona Bฤƒdescu, actriศ›ฤƒ notorie รฎn spaศ›iul public, s-a alฤƒturat Alianลฃei pentru Unirea Romรขnilor (AUR), aceasta fiind prezentฤƒ sรขmbฤƒtฤƒ la Congresul Extraordinar al partidului desfฤƒลŸurat la Alba Iulia, potrivit agerpres.ro.

„Eu sunt aici sฤƒ depun toatฤƒ iubirea mea patrioticฤƒ ลŸi toatฤƒ iubirea mea pentru ลฃara mea ลŸi pentru romรขnii de acolo (din Italia – n.r.)”, a spus artista, care a amintit cฤƒ trฤƒieลŸte รฎn strฤƒinฤƒtate de peste trei decenii.

Ramona Bฤƒdescu a susลฃinut, รฎn discursul sฤƒu, cฤƒ liderul AUR, George Simion, le este alฤƒturi romรขnilor din diaspora ลŸi cฤƒ el „face fapte, nu cuvinte”, lucru demonstrat, potrivit actriลฃei, ลŸi prin deplasarea acestuia la acest sfรขrลŸit de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ la o reuniune politicฤƒ รฎn Italia.

„Sunt Ramona Bฤƒdescu, sunt artistฤƒ, sunt femeie, sunt – mulลฃumesc lui Dumnezeu – de foarte puลฃin timp mamฤƒ, dar รฎn special sunt romรขncฤƒ. Trฤƒiesc de 33 de ani la Roma, departe de ลฃarฤƒ, dar รฎntotdeauna am fost aici cu gรขndul, รฎntotdeauna sรขngele meu a fost sรขnge de romรขncฤƒ, รฎntotdeauna am fost mรขndrฤƒ de originea mea ลŸi am luptat, aลŸa cum am putut, aลŸa cum am ลŸtiut, pentru dreptatea romรขnilor. De multe ori au fost priviลฃi cu rฤƒutate, cu prejudecฤƒลฃi, de multe ori am fost daลฃi la o parte, de multe ori am primit ameninลฃฤƒri de moarte”, a spus Ramona Bฤƒdescu.

Ea a adฤƒugat cฤƒ romรขnii din Italia ลŸi-au cรขลŸtigat identitatea.

„Partidul dumneavoastrฤƒ, condus de un om, eu nici nu ลŸtiu dacฤƒ este clonat sau nu, pentru cฤƒ apare peste tot, este tot timpul prezent, luptฤƒ tot timpul, se luptฤƒ, un om deosebit, George Simion. Care vreau sฤƒ vฤƒ spun cฤƒ ne este alฤƒturi, este alฤƒturi romรขnilor din diaspora ลŸi el face fapte, nu cuvinte, ceea ce demonstreazฤƒ cฤƒ astฤƒzi este รฎn Italia. Acum nu ne mai simลฃim romรขnii de categoria a doua, romรขnii la care se vine cu mititei, cu muzicฤƒ popularฤƒ, cu rugฤƒminลฃi รฎnaintea alegerilor ลŸi dupฤƒ care uitฤƒ toลฃi de noi. Acum ne simลฃim alฤƒturi, ne simลฃim o singurฤƒ identitate. (…) Romรขnii trebuie sฤƒ se uneascฤƒ peste tot unde sunt romรขni, รฎn diaspora, รฎn Romรขnia. Suntem aceeaลŸi. Nu suntem diferiลฃi”, a mai spus Ramona Bฤƒdescu.

Ea a punctat cฤƒ doar prin unitate se pot schimba lucrurile.

„Cรขteodatฤƒ mฤƒ gรขndeam: vreau sฤƒ mฤƒ รฎntorc acasฤƒ. Nu. Eu o sฤƒ rฤƒmรขn acolo, pentru cฤƒ romรขnii care sunt acolo au nevoie de noi, aลŸa cฤƒ uniลฃi vom face Romรขnia mare, Romรขnia unitฤƒ, Romรขnia romรขnilor de pretutindeni”, a conchis aceasta.

Casa de Culturฤƒ a Sindicatelor din Alba Iulia a gฤƒzduit sรขmbฤƒtฤƒ lucrฤƒrile Congresului Extraordinar al AUR. Liderul AUR a lipsit de la congres, acesta transmiลฃรขnd cฤƒ este รฎntr-o deplasare รฎn Italia, la o reuniune organizatฤƒ de Fratelli d’Italia ลŸi de Lega.ย 

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Michel Bernier este nominalizarea lui Macron pentru funcศ›ia de premier al Franศ›ei

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat joi pe Michel Barnier, fost negociator-ลŸef al UE pentru Brexit, drept prim-ministru al ลฃฤƒrii, cu sarcina de a...

Ofertฤƒ neaศ™teptatฤƒ pentru un jucฤƒtor de la FCSB! Ce a rฤƒspuns Gigi Becali

FCSB a primit o ofertฤƒ de douฤƒ milioane de euro pentru mijlocaศ™ul Adrian ศ˜ut. Beศ™iktaศ™ a intrat รฎn cursa pentru Adrian ศ˜ut, mijlocaศ™ul de la...

Alfred Bulai, audiat din nou pentru acuzaศ›ii de agresiune sexualฤƒ. Anchetatorii fac percheziศ›ii suplimentare

Sociologul Alfred Bulai, reศ›inut miercuri dimineaศ›ฤƒ, a fost adus joi รฎn faศ›a procurorilor de la Parchetul Judecฤƒtoriei Sectorului 1 pentru a fi audiat รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ