18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăȘtirile zileiO elevă din Satu Mare, tunsă în faţa clasei după ce diriginta...

O elevă din Satu Mare, tunsă în faţa clasei după ce diriginta i-a adus o foarfecă

Copila a fost tunsă în final de o colegă, dar spune că s-a simţit umilită şi că profesoara nu i-a atras atenţia anterior. Conducerea şcolii a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit Stirileprotv.ro, o elevă de clasa a cincea de la o şcoală din Carei, judeţul Satu Mare, spune că şi-a vopsit părul la coafor, cu acordul mamei sale, iar ulterior a fost umilită în faţa clasei de diriginta ei, care ar fi determinat-o să se tundă singură.

“Într-o zi de luni m-a văzut cu părul vopsit, n-a zis nimic, iar joi a venit cu foarfecă de faţă cu toţi colegii, care au râs de mine. La ultima oră a intrat în clasă foarte tulburată, şi-a aruncat geantă pe catedră şi mi-a pus o foarfecă pe bancă. Am apucat să-mi tai din păr puţin şi o colegă a spus că ştie să tundă şi a lăsat-o pe ea”, a povestit eleva, Nicoleta Plank.

Fata susţine că diriginta nu i-a spus nimic anterior despre părul care îi fusese vopsit blond la vârfuri.

“Nu mi-a zis nimic, că nu-i bine aşa sau să facem ceva cu părul fetiţei. Şi în breton i-a intrat cu foarfeca. A recunoscut azi că n-a făcut bine. Dânsa a venit cu foarfecă de acasă şi nervoasă i-a zis: faci ce vrei, fetiţa a început să-şi taie din păr”, a adăugat şi mama fetei, Irina Plank.

Tatăl copilei a spus că diriginta şi-a “bătut joc” de fiica lui.

Profesoara implicată în acest scandal nu a dorit să facă nicio declaraţie şi nu a comentat acuzaţiile.

Conducerea şcolii a deschis o anchetă. Regulamentul prevede doar ca elevii să vină într-o ţinută decentă, fără îmbrăcăminte sau accesorii stridente, însă nu specifică nimic legat de vopsirea sau lungimea părului. Ancheta va trebui să stabilească şi de ce profesoara a luat o măsură atât de severă.

“N-a existat o comunicare prea clară între doamna dirigintă şi elevă. Noi vom cerceta să vedem care este adevărul”, a declarat Alina Mocanu, directoarea şcolii.

La rândul său, inspectorul şcolar Călin Durlă a afirmat că şcoala nu este menită să aplice astfel de pedepse, iar sancţiunile pot porni de la mustrare până la desfacerea contractului de muncă.

Părinţii fetei vor să depună şi o plângere la poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului, mai arată Stirileprotv.ro.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă