15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSocialEvenimentNoutăți din ancheta DIICOT Cluj: reținut pentru trafic de droguri

Noutăți din ancheta DIICOT Cluj: reținut pentru trafic de droguri

La data de 24.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

“Măsura a fost luată după ce inculpatul a fost prins în flagrant, pe raza județului Cluj, în timp ce deținea, în vederea comercializării, cantitățile de aproximativ 1,4 kilograme  cristal (4-CMC – drog de mare risc) și 560 grame canabis (drog de risc).

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2022 – 2023, a procurat și vândut, în mod repetat, cantități de canabis, cu suma de 50 de lei pentru un gram, către consumatori de pe raza județului Cluj.

De asemenea, tot în mod repetat, a oferit cu titlu gratuit, diferite cantități de canabis. 
În cursul aceleași zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Cluj și jandarmilor din cadrul IJJ Cluj. 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia a sărbătorit victoria asupra nazismului cu o paradă militară în Piața Roșie

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă