15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Netanyahu: "Există progrese în ceea ce privește eliberarea ostaticilor din Fâșia...

VIDEO. Netanyahu: “Există progrese în ceea ce privește eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți (21 noiembrie) că se înregistrează progrese în ceea ce privește eliberarea ostaticilor deținuți de militanții Hamas în Fâșia Gaza.

“Facem progrese. Nu cred că merită să spunem prea multe, nici măcar în acest moment, dar sper că vor fi vești bune în curând”, le-a spus el rezerviștilor, potrivit unui comunicat al biroului său. Netanyahu nu a oferit detalii suplimentare.

O sursă informată cu privire la discuții a declarat pentru Reuters că un acord mediat de Qatar între Israel și Hamas pentru eliberarea ostaticilor și o pauză de mai multe zile a ostilităților este în “stadiile finale” și este “mai aproape ca niciodată”.

Acordul intermediază eliberarea a aproximativ 50 de ostatici civili de către Hamas și eliberarea femeilor și copiilor palestinieni din custodia israeliană, a precizat sursa informată cu privire la discuții.

Acordul ar marca cea mai mare eliberare de ostatici și primul schimb de prizonieri de la începutul războiului, la 7 octombrie. Hamas a luat aproximativ 240 de ostatici în timpul raidului său în Israel, care, potrivit autorităților israeliene, a ucis 1.200 de persoane.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă