22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSocialEvenimentÎncă 16 cetățeni români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în țară

Încă 16 cetățeni români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că încă 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, vineri, la bordul unei curse operate de Compania Naţională TAROM.

În cursul zilei de marţi, 17 cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluaţi ulterior de reprezentanţii Ambasadei României în această ţară. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Până în prezent, 237 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă