19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialEvenimentIncendiu la o rampă de gunoi din Prahova: degajări masive de fum

Incendiu la o rampă de gunoi din Prahova: degajări masive de fum

Un incendiu a izbucnit, noaptea trecută, la rampa de gunoi de la Boldeşti Scăeni, unde sunt degajări masive de fum, comisarii de mediu deschizând un control la societatea în cauză.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul este localizat şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, 26 de pompieri depunând eforturi pentru lichidarea acestuia.

La faţa locului se află şi reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova, în condiţiile în care sunt degajări masive de fum.

“În această dimineaţă, în jurul orei 01,40, am fost anunţaţi de reprezentanţii ISU Prahova de izbucnirea unui incendiu la depozitul de deşeuri municipale nepericuloase din localitatea Boldeşti Scăeni, judeţul Prahova. Din primele informaţii de la faţa locului, incendiul s-a produs în zona perimetrală de depozitare curentă, pe o suprafaţă extinsă, cu flacără deschisă şi degajare masivă de fum caracteristic. Incendiul nu este lichidat, arde cu flacără deschisă, în continuare se intervine pentru lichidarea incendiului”, arată Garda de Mediu.

De asemenea, Garda de mediu Prahova a solicitat prezenţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova pentru monitorizarea calităţii aerului în zonă prin efectuarea analizelor de aer cu laboratorul mobil din dotare pentru indicatorii specifici.

Comisarii de mediu Prahova au deschis un control la societatea în cauză în vederea stabilirii condiţiilor încălcării legislaţiei de mediu.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă