25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 615: Avioanele F-16 pentru Kiev, din partea Olandei,...

Rusia – Ucraina, ziua 615: Avioanele F-16 pentru Kiev, din partea Olandei, în două săptămâni, în România

Primele avioane de luptă F-16 pe care Olanda le va dona Ucrainei vor sosi în două săptămâni la centrul de instruire creat în România, a anunţat premierul olandez Mark Rutte.

„Mă aştept ca rachetele Patriot să fie livrate în curând, pentru a ajuta Ucraina în iarna care vine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru F-16”, a spus Rutte într-o discuţie prin videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, declaraţie postată pe reţeaua socială X, fosta Twitter.

„Primele (avioane F-16) vor fi trimise la centrul de instruire din România în două săptămâni, astfel încât să fie pregătite pentru antrenamentele următoare”, a adăugat premierul olandez.

„Ceea ce se întâmplă acum în Gaza şi atacul terorist asupra Israelului şi tot ce decurge din aceasta nu trebuie, nu va putea şi nu ne va distrage de la ceea ce se întâmplă între voi şi Rusia, faptul că luptaţi împotriva agresiunii ruse”, a indicat premierul olandez.

Citește și:

UE vrea să dea Kievului banii confiscați Moscovei

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

VIDEO Cinci persoane sunt acuzate că au furat peste 20.000 de lei din mașina unui tânăr care a murit într-un accident

Cinci persoane sunt suspectate că au furat din mașina tânărului de 20 de ani care a murit în accidentul de la Bumbești Pițic. Acestea...

Gabriela Ruse, parcurs excelent la WTA Beijing!

Gabriela Ruse continuă parcursul bun din calificările pentru WTA Beijing, iar Jaqueline Cristian, Irina Begu și Ana Bogdan și-au aflat adversarele din primul tur. Gabriela...

Adolescentă la volan urmărită de poliție pe străzile din București. A avariat cinci mașini

O tânără de 17 ani a fost urmărită în trafic de polițiști pe străzile din București. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 3 dimineața,...
Ultima oră
Pe aceeași temă