13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialO femeie si fiul sau au fost salvati de apele Siretului

O femeie si fiul sau au fost salvati de apele Siretului

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati au salvat ieri o femeie si pe fiul acesteia, care erau izolati in casa din cauza revarsarii apelor Siretului in localitatea Sendreni.
Dupa ce casa in care locuiesc a fost inconjurata de ape, Doina Andrei, de 37 ani, si fiul ei, Ionut, in varsta de 14 ani, au ramas izolati timp de trei zile in bucataria casei.
Localnicii au incercat in zadar sa intervina pentru salvarea lor, dar lipsa mijloacelor de transport pe apa i-a determinat sa apeleze la pompieri. Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, colonelul Viorel Zaharia, a trimis o barca cu motor in zona sinistrata, iar femeia si baiatul, ramasi fara provizii de apa si hrana, au fost recuperati si adusi intr-o zona sigura. Cei doi vor fi cazati provizoriu intr-o incapere din caminul cultural din comuna, urmand sa revina acasa dupa retragerea apelor. Doina Andrei fusese operata cu putin timp in urma la Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” din Galati si se afla in convalescenta. Colonelul Viorel Zaharia a mai precizat ca in localitatea Sendreni au fost inundate total sau partial 18 case si gospodarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă