29 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Ostaticii eliberați de Hamas, în stare bună

VIDEO. Ostaticii eliberați de Hamas, în stare bună

Un spital din Tel Aviv a publicat marți (24 octombrie) primele fotografii ale lui Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, care a fost eliberată din captivitatea Hamas în cursul nopții, împreună cu Nurit Cooper, în vârstă de 79 de ani, iar cele două femei în vârstă sunt în “stare bună”.

Militanții palestinieni au declarat că le-au eliberat pe Lifshitz și Cooper din motive de sănătate, după ce le-au luat ostatice, împreună cu alte peste 200 de persoane, în timpul unui raid armat din 7 octombrie în Israel, în timpul căruia militanții au ucis 1.400 de persoane.

Lifshitz este o activistă pentru pace care, împreună cu soțul ei, i-a ajutat ani de zile pe palestinienii bolnavi din Gaza să ajungă la spital, a declarat luni (23 octombrie) nepotul ei pentru Reuters.

Ea și soțul ei, care se află încă în captivitatea Hamas, au fost răpiți din locuința lor din kibbutzul Nir Oz, aproape de granița cu Gaza, în sudul Israelului, a declarat luni seara târziu biroul premierului israelian.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ana Bogdan, în turul al treilea la Roland Garros, după ce a eliminat-o pe finalista din 2021

Tenismena română Ana Bogdan s-au calificat în runda a treia a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a învins-o în...

Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, vineri, menţinerea arestului la domiciliu în cazul fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită, hotărârea...

Programul național de fertilizare in vitro continuă și în 2024

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, majorarea bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe anul 2024 cu suma de 150 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă