16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Rusia nu are un atac împotriva României, sub nicio formă

Ciolacu: Rusia nu are un atac împotriva României, sub nicio formă

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că în urma căutărilor efectuate de autorităţi până acum în zona Galaţi alerta lansată vineri seara „nu se confirmă”, adăugând că „nu avem probleme, Rusia nu are un atac împotriva României, sub nicio formă”, potrivit cotidianul.ro.

Şeful Executivului a făcut precizările într-o conferinţă de presă la Timişoara.

El a fost întrebat care este situaţia prezentă la Galaţi, ca urmare a alertei lansate vineri seara prin sistemul Ro-Alert, care anunţa căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cerea populaţiei să se adăpostească, şi dacă autorităţile continuă căutările în zonă cu scopul depistării unor posibile resturi de drone.

„Am avut o discuţie şi la 2.00 dimineaţa şi la 6.00 dimineaţa şi la ora 8.00, cu ministrul Apărării. (…) Nu se confirmă, încă, lucrurile, dar e un sistem normal, care funcţionează peste tot. Au fost inundaţii, aţi văzut şi în New York, a existat un sistem de alertă a populaţiei. Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme, Rusia nu are un atac împotriva României, sub nicio formă, în acest moment. Şi eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul rând, că suntem membri NATO şi ai Uniunii Europene”, a declarat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că „încă nu sunt elemente” privind căderea unor resturi de drone în zona Galaţi, subliniind că autorităţile au gestionat alarma.

Şeful Executivului a făcut precizarea sâmbătă, la Timişoara, unde se află într-o vizită de lucru.

„Vor fi alarme, e normal, este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă în zona Galaţi autorităţile mai efectuează căutări pentru a se stabili dacă există posibile resturi ale unor drone, premierul a precizat: „Încă nu sunt elemente”.

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 şi a anunţat că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă.

Locuitorii oraşului Galaţi au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert, care anunţau căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cereau populaţiei să se adăpostească.

Căutările au început la miezul nopţii, după mesajul Ro-Alert primit de populaţia din Galaţi, au fost oprite după patru ore de scotociri la pas pe câmpul din zona cartierului Dimitrie Cantemir şi au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă