19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Președintele Biden sosește în India pentru summitul G20

VIDEO: Președintele Biden sosește în India pentru summitul G20

Președintele american se îndrepta vineri (08 august) spre o întâlnire cu premierul indian Narendra Modi, la scurt timp după ce a aterizat la New Delhi pentru a participa la un summit G20 în weekend.

Biden și Modi s-au întâlnit ultima dată față în față în iunie, când premierul indian a fost invitatul unei vizite de stat la Casa Albă. Se așteaptă ca cei doi lideri să discute despre progresele înregistrate cu privire la o serie de acorduri încheiate în iunie, inclusiv un acord care să permită General Electric să producă motoare de avion în India pentru a alimenta avioanele militare indiene.

Deși cele două țări nu sunt aliate oficial, India își apreciază de mult timp independența, iar Washingtonul dorește ca Delhi să fie o contrapondere strategică față de China.

Înarmat cu fonduri pentru Banca Mondială și angajamente de implicare susținută din partea SUA, Biden speră să convingă economiile în creștere rapidă din Africa, America Latină și Asia că există o alternativă la proiectul Centura și Drumul Chinezesc, care, deși a investit miliarde de dolari în țările în dezvoltare, a lăsat multe dintre acestea într-o situație financiară precară din cauza datoriilor acumulate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă