11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiTurcia, noua campioană europeană la volei feminin

Turcia, noua campioană europeană la volei feminin

Naționala de volei feminin a Turciei a reușit să câştige ediţia 2023 a Campionatului European, după ce a învins Serbia cu 3-2 (25-27, 25-21, 22-25, 25-22, 15-13) în finala disputată la Bruxelles.

Serbia, campioana mondială en titre, a condus cu 1-0 şi 2-1, înainte de a se înclina la tiebreak în faţa echipei turce, din rândurile căreia s-a remarcat jucătoarea de origine cubaneză Melissa Vargas, autoarea a 41 de puncte.

Turcia, aflată pe prima poziţie în ierarhia mondială, a atins anterior semifinalele la precedentele patru ediţii ale Campionatului European, clasându-se pe locul secund în 2019.

Medalia de bronz a revenit Olandei, care s-a impus cu 3-0 (25-23, 28-26, 25-20) în faţa Italiei, în meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea.

România a terminat pe locul 11, aceasta fiind cea mai bună clasare de la Europeanul din 2005. Naționala tricoloră a avut cea mai mică medie de vârstă dintre toate cele 24 de echipe care au luat startul la Campionatul European: 21 de ani și 8 luni.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...
Ultima oră
Pe aceeași temă