15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Rusia afirmă că mai multe drone ucrainene au fost doborâte

VIDEO: Rusia afirmă că mai multe drone ucrainene au fost doborâte

Rusia a doborât două drone ucrainene deasupra regiunii Moscova și alte două deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei, care rareori își asumă responsabilitatea directă pentru atacurile cu drone pe teritoriul rusesc, dar care pare să fi intensificat astfel de atacuri în ultimele săptămâni.

Cel puțin două persoane au fost rănite când părți dintr-o dronă ucraineană distrusă de apărarea aeriană rusă au căzut peste o casă din regiunea Moscovei, potrivit guvernatorului regional.

Poliția a izolat locul faptei, iar anchetatorii de la serviciul de securitate rus FSB au colectat fragmente de dronă.

Alte două drone ucrainene au fost detectate de sistemele de apărare aeriană deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că acestea s-au prăbușit fără să rănească pe nimeni, după ce au fost doborâte de sisteme de bruiaj.

Spațiul aerian deasupra capitalei ruse a fost închis pentru scurt timp, iar trei aeroporturi din Moscova și-au suspendat zborurile, a relatat agenția de știri TASS.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei, care rareori își asumă responsabilitatea directă pentru atacurile cu drone pe teritoriul rusesc sau în zonele controlate de Rusia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă