15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăEconomieBitcoin este din nou la pământ

Bitcoin este din nou la pământ

Bitcoin a fost constant ceva timp, până de curând, când a atins minimul nemaiîntâlnit din ultimele două luni.

Cea mai mare criptomonedă în funcție la momentul redactării acestui articol se tranzacționa cu 26.060 de dolari, arată datele CoinGecko, marcând o scădere de peste 11% în ultimele șapte zile.

Este încă în creștere față de cel mai mic punct atins joi, 25.649 de dolari, dar este încă mult sub maximele de peste 31.000 de dolari atinse în iunie.

Așadar, după o perioadă de volatilitate redusă de la jumătatea lunii iunie până în august, ce a cauzat prăbușirea fulgerătoare de ieri?

O mare parte are legătură cu economia în general – inclusiv cu reglementările americane și cu faptul că investitorii instituționali sunt nesiguri – precum și cu lichiditatea scăzută, au declarat experții pentru Decrypt.

Potrivit firmei de date Kaiko, lichiditatea de pe piața Bitcoin a scăzut de ceva timp pe bursele majore precum Binance și Coinbase. Acest lucru înseamnă că, atunci când marii deținători vor să schimbe lucruri, restul pieței va resimți acest lucru. Și a simțit-o: la un moment dat, ieri, Bitcoin a pierdut 7% din valoarea sa în 20 de minute.

„Nu știm cine a declanșat scădere, dar este mai puțin probabil ca cei care minează sau investitorii americani”, a declarat Ki Young Ju, CEO-ul CryptoQuant.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă