22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăVideoVIDEO: Incendiile din Canada sunt "extraordinar de grave" - Trudeau

VIDEO: Incendiile din Canada sunt “extraordinar de grave” – Trudeau

Canada trimite forțe armate pentru a face față incendiilor de vegetație care se răspândesc rapid în Columbia Britanică, a declarat duminică (20 august) premierul Justin Trudeau, în timp ce provincia vestică se confruntă cu flăcările care au pus peste 35.000 de persoane sub ordin de evacuare.

În cadrul unei conferințe de presă în Insula Prince Edward, Trudeau a calificat situația drept “extraordinar de gravă” și a declarat că guvernul federal este “activ în coordonare” cu guvernele regionale și locale pentru a proteja locuitorii și proprietățile.

Jerrad Schroeder, director adjunct la Centrul de pompieri din Kamloops, a declarat, într-o conferință de presă separată, că respectivele condiții au fost favorabile pentru stingerea incendiilor în timpul nopții, dar că fumul persistent a reprezentat o problemă.

El a precizat că incendiul de la McDougall Creek ardea, potrivit estimărilor, aproape 27.200 de acri, în jurul orașului Kelowna, situat la aproximativ 290 de km est de Vancouver, cu o populație de aproximativ 150.000 de locuitori.

Columbia Britanică a declarat stare de urgență, a impus o interdicție asupra călătoriilor neesențiale pentru a elibera locuri de cazare pentru persoanele evacuate și pompieri și a îndemnat operatorii de drone și alte persoane care captează imagini ale incendiilor să stea departe de locurile respective.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă