12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSportFotbalTheo Walcott, fostul copil-minune al fotbalului englez, și-a anunțat retragerea

Theo Walcott, fostul copil-minune al fotbalului englez, și-a anunțat retragerea

Fotbalistul englez Theo Walcott, care a făcut carieră în tricoul lui Arsenal, a anunțat că se retrage din activitate la vârsta de 34 de ani.

Produs de academia clubului Southampton, Walcott s-a transferat la Arsenal la vârsta de 16 ani, în 2006, marcând 108 goluri pentru „tunari” în 397 de apariţii.

Walcott a câştigat două Cupe ale Angliei (2015, 2017), precum şi două Supercupe (Community Shield, 2015, 2017), în cei 12 ani petrecuţi la clubul londonez.

Theo Walcott, care a adunat 47 de selecţii în naţionala Angliei, a semnat pentru Everton în 2018, înainte de a reveni la Southampton în sezonul 2020-21.

„Primul moment în care mi-am pus ghetele de fotbal la zece ani a fost începutul unei călătorii speciale pentru mine”, a scris Walcott într-un mesaj pe Twitter.

„De la fotbal în parc cu prietenii la a juca pe cele mai mari stadioane, în faţa unor mari mulţimi în toată lumea”, a descris Walcott călătoria sa.

„Am împărţit terenul de fotbal cu mulţi jucători incredibili şi am creat împreună amintiri de neuitat”, a subliniat fostul internaţional.

Walcott a devenit cel mai tânăr jucător din istoria naţionalei Angliei, la 17 ani, când a evoluat într-un meci amical câştigat în faţa Ungariei, pe Old Trafford, în 2006.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă