20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSocialEvenimentPoliția propune arestarea preventivă a patru indivizi care s-au bătut la Costinești

Poliția propune arestarea preventivă a patru indivizi care s-au bătut la Costinești

Patru bărbați reținuți de polițiști după ce s-au bătut pe plaja din Costinești vor fi aduși în fața procurorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Bătaia de pe plajă avusese loc în ziua de 15 sau 16 august 2023. Doi bărbați au reclamat că au fost loviți de persoane necunoscute și au cerut ajutorul forțelor de ordine. La locul incidentului au venit polițiști și jandarmi, aceștia fiind întâmpinați cu insulte și amenințări. Drept urmare, polițiștii și jandarmii au reținut patru bărbați dintre cei care ar fi participat la bătaie.

“Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbaţi. Aceştia au avut un comportament recalcitrant şi agresiv fizic faţă de poliţişti şi jandarmi, cărora le-au adresat şi acte de ameninţare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliţiei staţiunii Costineşti”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanţa. 

Astăzi, 17 august, cei patru vor fi aduși în fața procurorilor, care ar putea decide să fie arestați preventiv. Dacă însă procurorii nu vor aproba măsura arestului preventiv, suspecții pot fi cercetați în stare de libertate.

În momentul încăierării de pe plajă, bărbații agresori s-ar fi aflat sub influența alcoolului. În momentul incidentelor, ei erau îmbrăcați doar în slip și papuci, ceea ce sugera că erau turiști.

În disputa verbală avută cu jandarmii a intervenit și o femeie, foarte agitată, care pare să fie ruda unuia dintre bărbații implicați în conflict. În imaginile făcute publice pe internet, se vede cum femeia se repede la un jandarm, cerându-i să-i spună cum îl cheamă. Jandarmul nu pare să-i răspundă nimic femeii. Cu câteva secunde mai înainte, acel jandarm îl imobilizase pe un bărbat, culcându-l la pământ.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă