20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportFotbalPetrolul, victorioasă în derby-ul cu Rapid. Diferența a fost făcută de două...

Petrolul, victorioasă în derby-ul cu Rapid. Diferența a fost făcută de două autogoluri

Petrolul Ploieşti s-a impus în derby-ul cu Rapid cu scorul de 2-0, duminică seara, în Giuleşti, după două autogoluri semnate de Răzvan Oaidă şi Borja Valle.

Prima parte a meciului a fost una fără ocazii de gol, doar în finalul primei reprize apărând primele situaţii notabile. Christian Irobiso (40) a reluat centrarea lui Jair, dar portarul Horaţiu Moldovan a respins în transversală. Gazdele au reuşit să înscrie pentru Marko Dugandzic (42), dar golul a fost anulat pentru fault la Bart Meijers. Rapid a avut o ocazie mare de gol prin Răzvan Oaidă (44), dar acesta a fost blocat de portarul Lukas Zima, la 4-5 metri de buturile oaspeţilor (44).

Jocul a fost întrerupt între minutele 8 şi 13 din cauza fumigenelor aruncate de galeria Petrolului.

Ploieştenii şi-au creat prima ocazie din repriza secundă, prin Paul Papp (50), care a trimis cu capul pe lângă ţintă.

Apoi a fost rândul fanilor echipei gazdă să întrerupă jocul cu un spectacol pirotehnic, între minutele 50-56.

Rapid a ratat prin Cristian Săpunaru (60), lovitura sa de cap fiind reţinută de portarul Zima. Petrolul a deschis scorul în minutul 63, după un corner executat de Valentin Ţicu, mingea deviată de Papp intrând în poartă din Răzvan Oaidă.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi şi-a creat mai multe ocazii bune de gol prin croatul Dugandzic, dar Zima a prins lovitura sa de cap (68), Dugandzic a ratat lovitura de cap dintr-o poziţie foarte bună (73), iar apoi a şutat pe lângă poartă, după ce greşise preluarea în careu (74).

Petrolul a ratat o mare şansă de a se desprinde în minutul 86, pe contraatac, dar Moldovan a respins şutul lui Alexandru Musi. Rapid a mai avut două oportunităţi până la final, prin Jayson Papeau (89, 90+1).

Petrolul și-a dublat avantajul în minutul 90+5, când spaniolul Borja Valle a trimis în propria poartă după o neînţelegere cu portarul Horaţiu Moldovan.

După cinci etape, Rapid are o singură victorie şi doar două puncte în trei partide jucate pe teren propriu. De cealaltă parte, Petrolul a reuşit a doua victorie consecutivă, după ce în etapa precedentă o învinsese pe Farul cu scorul de 3-2.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă