19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalPetrolul, victorioasă în derby-ul cu Rapid. Diferența a fost făcută de două...

Petrolul, victorioasă în derby-ul cu Rapid. Diferența a fost făcută de două autogoluri

Petrolul Ploieşti s-a impus în derby-ul cu Rapid cu scorul de 2-0, duminică seara, în Giuleşti, după două autogoluri semnate de Răzvan Oaidă şi Borja Valle.

Prima parte a meciului a fost una fără ocazii de gol, doar în finalul primei reprize apărând primele situaţii notabile. Christian Irobiso (40) a reluat centrarea lui Jair, dar portarul Horaţiu Moldovan a respins în transversală. Gazdele au reuşit să înscrie pentru Marko Dugandzic (42), dar golul a fost anulat pentru fault la Bart Meijers. Rapid a avut o ocazie mare de gol prin Răzvan Oaidă (44), dar acesta a fost blocat de portarul Lukas Zima, la 4-5 metri de buturile oaspeţilor (44).

Jocul a fost întrerupt între minutele 8 şi 13 din cauza fumigenelor aruncate de galeria Petrolului.

Ploieştenii şi-au creat prima ocazie din repriza secundă, prin Paul Papp (50), care a trimis cu capul pe lângă ţintă.

Apoi a fost rândul fanilor echipei gazdă să întrerupă jocul cu un spectacol pirotehnic, între minutele 50-56.

Rapid a ratat prin Cristian Săpunaru (60), lovitura sa de cap fiind reţinută de portarul Zima. Petrolul a deschis scorul în minutul 63, după un corner executat de Valentin Ţicu, mingea deviată de Papp intrând în poartă din Răzvan Oaidă.

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi şi-a creat mai multe ocazii bune de gol prin croatul Dugandzic, dar Zima a prins lovitura sa de cap (68), Dugandzic a ratat lovitura de cap dintr-o poziţie foarte bună (73), iar apoi a şutat pe lângă poartă, după ce greşise preluarea în careu (74).

Petrolul a ratat o mare şansă de a se desprinde în minutul 86, pe contraatac, dar Moldovan a respins şutul lui Alexandru Musi. Rapid a mai avut două oportunităţi până la final, prin Jayson Papeau (89, 90+1).

Petrolul și-a dublat avantajul în minutul 90+5, când spaniolul Borja Valle a trimis în propria poartă după o neînţelegere cu portarul Horaţiu Moldovan.

După cinci etape, Rapid are o singură victorie şi doar două puncte în trei partide jucate pe teren propriu. De cealaltă parte, Petrolul a reuşit a doua victorie consecutivă, după ce în etapa precedentă o învinsese pe Farul cu scorul de 3-2.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă